A24.com.tr » eğitim » KPSS P120 puanı nedir, nasıl hesaplanır İşaretlenirse ne olur?

KPSS P120 puanı nedir, nasıl hesaplanır İşaretlenirse ne olur?

KPSS P120 puanı nedir, nasıl hesaplanır İşaretlenirse ne olur?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) başvurmak isteyenler için süre yarın sona erecek. Başvuru yapan adaylar, işlemler sırasında KPSS P120 puanıyla karşılaşıyor. Peki ne anlama geliyor bu? İşte yanıtı..

Binlerce memur adayı, KPSS'ye başvururken bilmedikleri bir şeyle karşılaştı. Sınav başvuru ekranında adayların önüne çıkan KPSS P120 puanı, tercih seçeneği olması dolayısıyla birçok kişinin kafasını kurcaladı. ÖSYM'nin kılavuzunda da yer verdiği konuyu detaylıca araştıran adaylar, KPSS P120 puanının ne olduğunu soruşturdu. Peki, KPSS P120 puanı nedir? İşte, konuyla ilgili Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) yaptığı resmi açıklama...

P120 PUANI NE ANLAMA GELİYOR?

MEB tarafından, ÖABT kapsamında sınav yapılmayan yabancı dillerdeki alanlarda (Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Rusça) öğretmen atamalarında, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçlarından oluşturulan KPSS120 puan türünü kullanacaktır. Bu puanın hesaplanmasında ilgili yılda alınan YDS İlkbahar Dönemi sonuçları kullanılacaktır.

2017-YDS İlkbahar Dönemi sınavına katılan adaylardan KPSS120 puanının hesaplanmasını isteyenler bu alanı işaretleyeceklerdir. Bu bilgi alanında işaretleme yapmayan adaylar için KPSSP120 puanı hesaplanmayacaktır. 1-17 Temmuz 2017 tarihine kadar bu bilgi alanında değişiklik yapılabilecektir. Bu tarihten sonra değişiklik yapılamaz.

Bu puanın hesaplaması, Genel Yetenek testinden 0.15, Genel Kültür Testinden 0.15, Eğitim Bilimleri Testinden 0.20 ile YDS Testinden 0.50 katsayısının alınmasıyla ortaya çıkmaktadır. 

YORUMLAR
  Survivor Anıl Berk Baki'nin bilinmeyen yönleri! Anıl Berk Baki kimdir?
Survivor Anıl Berk Baki'nin bilinmeyen yönleri! Anıl Berk Baki kimdir?