A24.com.tr » eğitim » KPSS 2016 sonuçları açıklandı

KPSS 2016 sonuçları açıklandı

KPSS 2016 sonuçları açıklandı

Merakla beklenen 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'nın lisans ve yerleştirme sonuçları bugün akşam saatlerine doğru açıklandı. Sonuçlara haberimizin detayından ulaşabilirsiniz.

KPSS sonucunuzu öğrenmek için aşağıda bağlantısı bulunan ÖSYM’nin sonuç açıklama sistemine gitmeniz gerekmektedir. Söz konusu sayfa ÖSYM tarafından güncellendiğinde KPSS başlığına girip TC kimlik no ve şifre aracılığıyla öğrenebileceksiniz.

SINAVDA İLGİNÇ SORULAR ÇIKMIŞTI

Cemil Meriç Anadolu Mesleki ve Teknik Lisesi'nde sınava giren bir aday, güncel sorular içinde ABD Başkanı Barack Obama'nın 88 yıl sonra nereye ayak bastığının sorulduğunu da belirtti. 88 yıl sonra Küba'ya ayak basan ilk ABD Başkanı olan Barack Obama'nın KPSS sorusu olması dikkat çekti.

Dünya sıralamasında ilk 100'e giren ilk kadın tenisçimiz Çağla Büyükakçay da KPSS sorusu oldu.

KPSS’DEKİ DEĞİŞİKLİKLER

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkındaki Genel Yönetmeliğe ilişkin değişiklik içeren Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, KPSS, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl, öğretmen adayları için ise KPSS'de elde edilecek puan bir yıl geçerli olacak. Yeni bir sınavın yapılamaması durumunda ise sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam edecek.

Geçici maddeye göre ise A grubu kadrolara ilişkin sınav başvurularında kullanılan 2016 KPSS puan türlerinin geçerlilik süresi bir yıl olacak.

26 Mayıs Resmi Gazetede yayınlanan haberler hangi mesleklere girişte KPSS şartı kalktı?

Resmi Gazete'de 26 Mayıs tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu Kararıyla “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik”de değişiklik yapıldı. Yapılan değişikliğe göre, “Dışişleri Bakanlığı aday meslek memurları, aday konsolosluk ve ihtisas memurları” hakkında, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uygulanmayacak.

Ayrıca Adalet Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı ile İçişleri ve Dışişleri bakanlıklarının Bakanlık Teftiş Kurulları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Askeri Adalet Teftiş Kurulları, kaymakam adayları, Devlet senfoni orkestraları ve Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sanatçıları ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile istisna tutulanlar hakkında da KPSS şartı uygulanmıyor.

KPSS LİSANS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS YERLEŞTİRME SONUÇLARI 2016 İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR
  Kim Milyoner Olmak İster tarihine geçmiş en enteresan sorular ve cevapları...
Kim Milyoner Olmak İster tarihine geçmiş en enteresan sorular ve cevapları...