A24.com.tr » dünya » Köye virüs bulaştıran kadın: Beni öldürün ama...

Köye virüs bulaştıran kadın: Beni öldürün ama...

Köye virüs bulaştıran kadın: Beni öldürün ama...

Ukrayna'da koronavirüsün ilk görüldüğü yerlerden birisi olan Çernovtsi ilindeki insanlara virüs bulaştırdığı öne sürülen kadın, köylülerin yoğun tepkisi karşısında çaresiz kaldı.

Ukrayna'nın güneybatısında yer alam Çernevtsi ilinin Kolentovtsi köyünden Yelizaveta isimli bir kadın, çalışmak için gittiği İtalya'dan dönüşünde kendisini izole etmeyerek köy ve il geneline virüs bulaştırmakla itham ediliyor.

Karantinaya alınan köyde giriş-çıkışlar kapatılırken, Yelizaveta, köylülerden kendisine yoğun tepkiler geldiğini ve evinin yakılacağının söylendiğini bildirdi. Koronavirüs hastalığını hastanedeki tedavisinin ardından atlattığını fakat bu sefer de köylülerin hasta olduğunu il genelinde de artan koronavirüs vakalarından dolayı vicdan azabı çektiğini söyleyen kadın, İtalya'ya bir daha asla gitmeyeceğini söyleyerek sosyal medyada bir video yayınlayarak af diledi.

Kadının videosunda, "Hayatımda çocuklarım ve torunlarımdan daha değerli bir şey yok. Beni öldürün, kesin, doğrayın ama yalvarırım çocuklarıma ve torunlarıma dokunmayın" ifadeleri görüldü. Ukrayna'da şimdiye kadar 669 koronavirüs tespit edilirken, 17 kişinin hayatını kaybettiği, şimdiye kadar Yelizaveta dahil 16 kişinin iyileştiği bildirildi.
 

YORUMLAR
  Bu kasabada ölmek ve gömülmek yasak!
Bu kasabada ölmek ve gömülmek yasak!