A24.com.tr » dünya » Koronavirüs aşısı haberi Japonya'dan geldi

Koronavirüs aşısı haberi Japonya'dan geldi

Koronavirüs aşısı haberi Japonya'dan geldi

Coronavirüs aşısı ile ilgili bir güzel haber de Japonya 'dan geldi.

Coronavirüs ilacı için sevindiren bir haber daha geldi.

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Twitter adresi üzerinden bir dizi açıklama yaptı ve coronavirüs aşısının Nisan ayından itibaren insanlar üzerinde deneneceğini söyledi. 

Karagül paylaşımında şunları söyledi:

Bir güzel haber: 1- Japonya’da çalışan Türk bilim insanı Dr. Halil İbrahim Çiftçi kardeşim, Korona (Covid-19) ilacının Japonya’da keşfedildiğini, Japon hükümetinin yakında onaylayacağını, Nisan’dan itibaren insanlar üzerinde kullanılmaya başlanacağını haber verdi.

2- Tokyo Üniversitesi Tıp Bilimleri Enstitüsü’nden Prof. Junichiro Inou, Kumamoto Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden Prof. Masami Otsuka ve Dr. Halil İbrahim Çiftçi’nin de içinde bulunduğu ekip, ilacı bulmak için Wuhan’daki ilk salgında harekete geçmiş.

3- Wuhan’a ekip gönderip hastalık üzerine yoğun çalışmalar yürütmüşler. İlaçlar ve etkileri üzerine çalışılmış. Profesör Inoue önderliğindeki ekip, “Nafamostat Mesilatin”in virüsün insan hücrelerine girmesini ve çoğalmasını engellediğini keşfetmiş.

4- Dr. Çiftçi, Nafamostat, SARS-CoV-2 enfeksiyonunu çok etkili bir şekilde önleme potansiyeline sahip olduğunu söylüyor. Nafamostat, Japonya’da Nankreatit ve diğer hastalıklar için kullanımı onaylanmış jenerik bir ilaçmış.

5- Dr. Çiftçi, Prof. Inou’nun bir notunu da gönderdi bana. O notu aynen paylaşıyorum: Bu arada, ilacın Türkiye’de de üretilmesi konusunda bir ilaç firmasıyla ortaklık başlatılmış.

YORUMLAR
  Ünlü isimlerin makyajsız hallerini görenler tanımakta güçlük çekiyor!
Ünlü isimlerin makyajsız hallerini görenler tanımakta güçlük çekiyor!