A24.com.tr » teknoloji » Korona nedeniyle WhatsApp'a yeni özellik geldi

Korona nedeniyle WhatsApp'a yeni özellik geldi

Korona nedeniyle WhatsApp'a yeni özellik geldi

Popüler mesajlaşma ve arama uygulaması WhatsApp'a yeni özellik geldi. Koronavirüs sürecinde kullanıcılara daha iyi hizmet vermek için konferans görüşmelerinde katılımcı sayısı artırıldı.

Koronavirüs salgını sonrası WhatsApp , yenilikler getirmeye devam ediyor. Yapılan son dakika açıklamasında WhatsApp 'ta görüntülü ve sesli aramalara katılan kişilerin sayılarının 2 katına çıkarıldığına yer verildi. 

İLETME SINIRLAMASI

Korona sonrası yanlış bilgi aktarımını en aza indirmek için WhatsApp, gelen mesajları iletmede sınırlama getirmişti. Mesaj iletme sınırlamasının getirilmesinin ardından dün bir açıklama yapıldı ve yüzde 70 oranında mesaj iletme özelliğinin daha az kullanıldığına yer verildi. 

YENİ DEĞİŞİKLİK

Popüler arama ve mesajlaşma uygulaması WhatsApp, korona sürecinde değişikliklerine bir yenisini daha ekledi. Edinilen son dakika bilgilerine göre WhatsApp, görüntülü ve sesli aramlarda aynı anda konuşmaya katılacak kişi sayısını 2 katına çıkardı. Son değişiklik ile artık WhatsApp 'ta kullanıcılar , aynı anda 8 kişilik görüşme yapabilecek. 

DUYURU GELDİ

Dünyanın en çok kullanılan aram ve mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp 'ın bloğunda yaymlanan duyuruda sesli ve görüntülü aramalarda kişi sayısının 2 katına çıkarıldığına yer verildi. 

NASIL OLACAK?

Bu özellik , daha önce sadece test sürümündeydi. Son güncelleme ile artık bu özellik tüm cihazlarda kullanılabilecek. Ancak yeni özelliği kullanmak için WhatsApp kullanıcılarının uygulamayı yeniden yüklemesi gerekiyor. 

Aramaya yeni kişi ekleme kısmında bir değişiklik yapılmadı. Yeni grup çağrısı oluşturma yazan butona tıklayarak görüşmenin formatını değiştirebilir ve kullanıcıları ekleyebilirsiniz. 

WhatsApp tasarımcıları, söz konusu yeni özelliği korona nedeniyle getirdiklerini söyleyerek, "Pandemi nedeniyle çoğumuz dostlarından ve ailelerinden uzak kaldı. Bu nedenle dünyanın dört bir ucunda insanlar WhatsApp'taki sesli ve görüntülü grup görüşmelerini daha sık kullanmaya başladı" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
  Altın Kelebek Ödülleri'ni kim kazandı? (İşte 44. Altın Kelebek Ödüllerini alan isimler)
Altın Kelebek Ödülleri'ni kim kazandı? (İşte 44. Altın Kelebek Ödüllerini alan isimler)