A24.com.tr » yaşam » Komagene'nin sahibi kimdir, Murat Sivrikaya kimdir, neden tutuklandı, FETÖ'cü mü?

Komagene'nin sahibi kimdir, Murat Sivrikaya kimdir, neden tutuklandı, FETÖ'cü mü?

Komagene'nin sahibi kimdir, Murat Sivrikaya kimdir, neden tutuklandı, FETÖ'cü mü?

Türkiye'nin birçok ilinde bayisi bulunan Komagene Çiğköfte'nin sahibi FETÖ firarisi Murat Sivrikaya İzmir'de sahte kimlikle yakalandı.Murat Sivri kimdir, neden tutuklandı, FETÖ'cü mü?

 Komagene Çiğköfte zincirinin sahiplerinden olan Murat Sivri, İzmir'de sahte kimlikle yakalandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, Komagene çiğ köftenin sahiplerinden FETÖ firarisi Murat Sivrikaya'nın İzmir'de sahte kimlikle yakalandığı açıklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan ve bir yıldır firari olan iş adamı Murat Sivrikaya'nın kentte bir adreste gizlendiği istihbaratı üzerine İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri çalışma başlattı.

Sivrikaya'nın kullandığı aracı tespit eden ve takip başlatan ekipler, düzenledikleri operasyonla zanlıyı gözaltına aldı. Sivrikaya'nın üzerinden sahte kimlik çıktığı belirtildi.

İstanbul merkezli kurulan, Türkiye genelinde bin 100 şubesi bulunan çiğ köfte firmasının kurucusu ve sahibi olan Sivrikaya'nın, örgütle iltisakı nedeniyle KHK ile kapatılan İzmir İşadamları Derneğinin yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevini yürüttüğü öğrenildi.

FETÖ'nün "büyük bölge mütevellisi" olduğu iddia edilen zanlı, sağlık kontrolünden geçirilerek emniyete götürüldü.

KOMMAGENE UYGARLIĞI

KOMMAGENE Krallığı bugün ki Adıyaman bölgesinde, Persler ve Romalılar arasında, dönemin 2 süper gücü ile barış içinde yaşamış bir devlettir. Uygarlık tarihinde 300 yıl boyunca savaşmadan varlığını sürdüren başka bir devlet yoktur. KOMMAGENE barışın, diplomasinin ve uygarlığın sembolüdür. Yaklaşık 2 bin yıl öncesine kadar bu bölgede hüküm sürmüştür. Bugün o medeniyetten kalan eserler dünyanın 8. Harikası kabul edilmektedir.

Yine aynı bölgede, bugün Peygamberler diyarı olarak da adlandırılan Urfa yöresinde Hz İbrahim’in ateşe atıldığı rivayet edilmektedir. Bu olay Kommagene Uygarlığından yaklaşık 2 bin yıl önce, yani günümüzden 4 bin yıl önce gerçekleştiği varsayılmaktadır. Geleneksel Anadolu mutfağının vazgeçilmezlerinden olan çiğ köftenin tarihi de bu bölgeye dayanmaktadır.

Çiğ köfte'nin doğuşu ile ilgili olarak, günümüze kadar farklı hikayeler ulaşmıştır. Bunların hepsi Hazreti İbrahim Peygamber zamanında yaşanmıştır.

Dönemin Nemrut’u Hazreti İbrahim’in büyük bir ateşte yakılmasını emreder. Bu amaçla Kommagene’deki bütün odunları toplatmış, halkın da ateş yakması yasaklamış. Hikayeye göre bir avcı avladığı ceylanı eve getirir. Hanımına yemek hazırlamasını söyler. Kadın odun bulup ateş yakamaz. Çünkü bütün odunlar Nemrut tarafından toplatılmıştır. Ceylanın but tarafından etini ayırır. Onu bir taşla iyice ezer, kıyma kıvamına getirir. Sonra eti, bulgur, biber ve tuzla karıştırarak yoğurur.Böylece tadına doyum olmayan o leziz çiğ köfte meydana gelir.

Geleneksel lezzetleri, kendi kültürümüzle ve tarih mirasımızı da yaşatma adına, ürettiğimiz ürünlere Komagene adını verdik.

YORUMLAR
  Ülke yöneten kadınlar
Ülke yöneten kadınlar