A24.com.tr » ekonomi » Köklü otobüs firması Ulusoy iflas etti

Köklü otobüs firması Ulusoy iflas etti

Köklü otobüs firması Ulusoy iflas etti

Türkiye'deki en köklü otobüs firmalarından biri olan ve yakın zamanda konkordato başvurusunda bulunan Ulusoy Ulaşım iflas etti.

Ulusoy Seyahat'in marka hakkını alan ve konkordato başvurusu sonucu 3 ay mühlet verilen Ulusoy Ulaşım hakkında iflas kararı verildi.

Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesinde bugün görülen duruşmaya davacı Ulusoy Ulaşım'ın vekili Abidin Oğul ile alacaklılar İro Turizm, Temsa, Loukoil ve Akpet, Coca Cola, Mapar Otomotiv, Enerjisa, Osmanlı Turizm, Yapı Kredi Bankası vekilleri katıldı.

YAZ SEZONUNUN GÖRÜLMESİNİ İSTEDİ

Sözcü'de yer alan habere göre, Ulusoy Ulaşım'ın avukatı Abidin Oğul, komiser heyeti raporunda konkordato yönünden rakamın doğru tespit edilemediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Borca bataklık hesaplaması doğru değildir. Ayrıca markaların değerine ilişkin değerleme yapılmamıştır. Şirket iflas ettiği takdirde dosyada rehin alacaklıları dışında diğer alacaklılar mağdur olacaktır. Otobüs firmaları mevsime göre karlılık durumu değişen firmalardır. Özellikle kış aylarında genellikle zarar ederler. Kesin mehil verilmesini talep ediyoruz. Şirketin faaliyeti devam etmektedir."

Duruşmada söz alan bir kısım alacaklı şirketlerin avukatları kesin mehil verilmesi talebini reddederken, İro Turizm ve Mapar Otomotiv'in avukatları ise kesin mühlet verilmesini istedi.

İFLASINA KARAR VERİLDİ

Mahkeme, davacı şirket Ulusoy Ulaşım'ın kesin mühlet talebini reddederek, şirketin bugün itibarıyla iflasına karar verdi. 

YORUMLAR
  Ünlü sunucular kimlerle akraba?
Ünlü sunucular kimlerle akraba?