A24.com.tr » ramazan » Köfte nasıl yapılır protein değeri nedir?

Köfte nasıl yapılır protein değeri nedir?

Köfte nasıl yapılır protein değeri nedir?

Damağınızda lezzet şöleni yaşatacak enfes köftenin nasıl yapıldığını öğrenmek ve hazırladığınız mis köftenin protein açısından önemini öğrenmek istiyorsanız bu haber tam size göre.

Özellikle minik çocukların yemekten bıkmadığı enfes lezzetli köfteler hazırlamak hiç de zor değil üstelik protein değeri de cabası.

Kıyma ve yumurtayı yoğurma kabına alın. İçine ıslatıp, suyunu sıktığınız ekmek içi, kıyılmış maydanoz, tuz vekarabiber ekleyip, tüm malzemeyi yoğurun (yoğururken içine 1 çorba kaşığı su ilave ederseniz köfte daha yumuşak olur). Yoğurduğunuz malzemeden mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde şekil verin.

Köfteleri kızdırılmış sıvıyağda kısık ateşte önlü arkalı kızartın ve fırın tepsisine dizin. Üzerlerine dilimlenmiş kaşar peyniri yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

KAŞARLI KÖFTE MALZEMELERİ:

500 gram köftelik kıyma 
(dana ve koyun eti karışık) 
1 adet yumurta 
2 dilim bayat ekmek 
10-12 dal maydanoz 
Tuz, karabiber 
150 gram kaşar peyniri

PROTEİN AÇISINDAN KÖFTE

Köfte protein, Köfte Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerindendir. 100 gr pişmiş köfte yaklaşık 16 gr protein içerir. Ayrıca 100 gr köfte yaklaşık 200 kaloriye denk gelir. Köfte Türk mutfağının vazgeçilmez bir yemeği olsa da diyetisyenler diyet listeleri için pek önermez. Çünkü köfte yağ bakımından zengin bir içeriğe sahiptir. Köftenin içerdiği yağ vücutta farklı bölgelerde yağlanmaya neden olabilir. Fazla kilolardan kurtulmak için ya da kilo almamak için yeterli ve düzenli beslenmek gerekir. Bunun için de yağ oranı yüksek besinlerden kaçınılmalıdır.

Devamlı tüketilen köfte vücuda enerji vererek dinç kalmasını sağlar. Köfte yapımında kırmızı et kullanılmaktadır ve kımızı et sağlık açısından oldukça faydalıdır. Özellikle protein değeri oldukça yüksek olan köfte aşırı tüketildiğinde vücut için zararlı olabilir. Yağ oranı yüksek kırmızı et tüketmek kilo alımı ve kolesterole yol açabilir. Köfte Yağda kızartmak yerine ızgara yöntemi ile hazırlanırsa vücut içi faydalı olmaz. Çünkü ızgarada vitamin ve mineral kaybı yaşar.

Ağzının tadını bilen herkese afiyet olsun...

YORUMLAR
  İstanbul'da en çok nereli yaşıyor?
İstanbul'da en çok nereli yaşıyor?