A24.com.tr » yaşam » Kocaeli'nde yarın okullar tatil mi 10 Ocak perşembe İzmit 2019 okul var mı yok mu?

Kocaeli'nde yarın okullar tatil mi 10 Ocak perşembe İzmit 2019 okul var mı yok mu?

Kocaeli'nde yarın okullar tatil mi 10 Ocak perşembe İzmit 2019 okul var mı yok mu?

Kocaeli'nde yarın okullar tatil mi? Yurdun büyük bir kesiminde etkili olan kar yağışı Kocaeli'nde da etkisini gösterirken veliler ve öğrenciler okulların tatil olup olmayacağını merak ediyor.

 Kocaeli'nde yarın okullar tatil mi? Kar yağışının etkisini arttırmasıyla birlikte kentte yaşayan insanlar ulaşımda büyük zorluklar çekiyor. Öğrenciler ve velilerin gözü kulağı ise valilikten gelecek olan 'Okullar tatil edildi' haberinde...

Kocaeli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu.

İzmit, Başiskele, Derince, Kartepe, Gebze, Dilovası, Körfez ve Kandıra ilçelerinin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı yer yer 10 santimetreye ulaştı.

Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Umuttepe mevkisindeki kent ormanına gelerek, kar topu oynadı, kardan adam yaptı.

Eşi ve çocuklarıyla kent ormanına gelen Volkan Tayyare, gazetecilere yaptığı açıklamada, evlerinin olduğu bölgede çok kar yağmadığını belirterek, çocuklarının karla oynamak için hafta sonunu beklediğini söyledi.

Kent ormanında genelde kar yağışının yoğun olduğunu ifade eden Tayyare, bundan dolayı eşi ve çocuklarıyla kar topu oynamak ve kardan adam yapmak için buraya geldiklerini anlattı.

Ahmet Selçuk Bahçıvan da hafta sonunu çocuklarla karla oynayarak geçirmek istediklerini anlatarak, havanın çok soğuk olmamasının çocuklar için avantaj olduğunu bildirdi.

25 bin ton tuz karda kullanılmak üzere hazır

Öte yandan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentin yüksek kesimlerinde etkisini gösteren kar yağışına karşı "kar timleri" çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Ekipler 550 personel ve 225 araçtan oluşan kadrosuyla yüksek kesimlerde etkisini sürdüren kar yağışına anında müdahale ederek, yolları açık tutuyor. Ekipler, Yuvacık Diriliş Kamp Yolu, Umuttepe bölgesi, Kartepe ilçesi otel yolu, Başiskele ilçesi baraj yolu, Derince ilçesi İshakçılar mevkisi, Dilovası ilçesi Çerkeşli mevkisi ve Gebze ilçesi Pelitli mevkisinde tuzlama ve küreme için hazır bekliyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin tuz depolama şantiyelerinde de 25 bin ton tuz, karda kullanılmak üzere hazır bekletiliyor.

İLGİLİ HABER Tekirdağ'da okullar tatil mi 9 Ocak Çarşamba kar tatili var mı yok mu? Tekirdağ'da okullar tatil mi 9 Ocak Çarşamba kar tatili var mı yok mu?

Bugün hava durumu nasıl olacak?
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, doğu kesimlerinin karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BURSA °C, 3°C

Çok bulutlu, karlakarışık yağmur ve kar yağışlı

ÇANAKKALE °C, 5°C

Çok bulutlu

İSTANBUL °C, 5°C

Çok bulutlu doğusu hafif karla karışık yağmurlu, gece saatlerinden sonra batısı kar yağışlı

KIRKLARELI °C, 0°C

Çok bulutlu

EGE

Çok bulutlu, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Afyonkarahisar'ın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.

A.KARAHISAR °C, 0°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

IZMIR °C, 8°C

Çok bulutlu

MANISA °C, 6°C

Çok bulutlu

MUĞLA °C, 5°C

Çok bulutlu

AKDENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Adana'nın doğu ilçeleri, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli sağanak, Konya- Antalya yolunun toroslar bölümünde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ADANA °C, 13°C

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA °C, 13°C

Çok bulutlu, doğusu sağanak yağışlı

BURDUR °C, 1°C

Çok bulutlu sabah saatlerinde hafif kar yağışlı

HATAY °C, 10°C

Çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Ankara, Kırıkkale çevreleri, Konya'nın güney ve batı ilçeleri ile Konya- Antalya yolunun toroslar bölümünde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

AKSARAY °C, 5°C

Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ANKARA °C, 1°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

CANKIRI °C, 1°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

ESKISEHIR °C, 1°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, kıyı kesimlerde yağmur zamanla karlakarışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.

BARTIN °C, 5°C

Parçalı çok bulutlu, yağmurlu zamanla karlakarışık yağmurlu

BOLU °C, 0°C

Parçalı çok bulutlu, kar yağışlı

DÜZCE °C, 3°C

Parçalı çok bulutlu, karlakarışık yağmur ve kar yağışlı

ZONGULDAK °C, 4°C

Parçalı çok bulutlu, yağmurlu zamanla karlakarışık yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin edilen yağışların öğle saatlerinden sonra Çorum, Amasya ve Tokat çevreleri ile Samsun ve Ordu'nun iç kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

AMASYA °C, 4°C

Parçalı çok bulutlu, karlakarışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

ARTVİN °C, 6°C

Parçalı çok bulutlu, yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı

SAMSUN °C, 8°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

TRABZON °C, 10°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

 

ELAZIĞ °C, 6°C

Çok bulutlu yağmur ve karla karışık yağmurlu zamanla kar yağışlı

ERZURUM °C, 1°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

IĞDIR °C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu karlakarışık yağmurlu

KARS °C, 0°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak, zamanla kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin edilen yağışların Adıyaman çevrelerinde kuvvetli sağanak rakımın 1000 metre üzerinde olduğu kuzey kesimleri ile Diyarbakır'ın kuzey ilçelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

DIYARBAKIR °C, 6°C

Parçalı çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzey kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

GAZIANTEP °C, 7°C

Çok bulutlu ve yağmurlu

SIIRT °C, 7°C

Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu

ŞANLIURFA °C, 8°C

Çok bulutlu ve yağmurlu

YORUMLAR
  Doğu Ekspresi ile 24 saat süren unutulmaz yolculuk
Doğu Ekspresi ile 24 saat süren unutulmaz yolculuk