A24.com.tr » gündem » Kobiler için veri merkezlerinin önemi

Kobiler için veri merkezlerinin önemi

Kobiler için veri merkezlerinin önemi

Kısıtlı bütçe ve insan gücüyle iş yapan KOBİ’lerin, iş süreçlerinde yaşadıkları sıkıntılardan biri veri güvenliği konusu. Kısıtlı bütçelerinden dolayı bu konuya gerekli önemi veremeyen KOBİ’lere, ön yatırım gerekmeden uygun fiyatlı ve avantajlı hizmetler sunmak için çalışan Premier DC Veri Merkezi, yönetilen hizmetlerle önemli bir fırsat sunuyor.

Rekabetçi ve kullanıldığı kadar ödemeye dayalı hizmet sunan Openstack bulut platformunun KOBİ’ler için büyük avantaj sağlayacağını belirten Premier DC Veri Merkezi ve Sadece Hosting Yönetim Kurulu Danışmanı Sadi Abalı, “Openstack bazlı bulut hizmeti sayesinde şirketlere dijitalleşmelerinde ihtiyaç duydukları çeviklik, esneklik, seçenek çeşitliliği ve maliyetleri kullanıma göre yönetebilmek gibi olanakları sağlıyoruz” dedi.

Premier DC Veri Merkezi’nin yönetilen yedekleme, yönetilen firewall, DDOS temizleme ve koruma gibi siber güvenlikle ilgili hizmetlerine yakın zamanda yönetilen veri tabanı güvenliği ve uyumluluk yönetimi çözümünü de eklediğini belirten Abalı, “Sanal cihaz (Virtual appliance) olarak sunulan bu çözüm, trafiği bir firewall gibi üzerinden geçirecek şekilde kullanılabildiği gibi dinleme modunda da kullanılabiliyor ve veri tabanınızda bulunan iletişim bilgileri, kişisel bilgiler, kredi kartı bilgisi gibi özel bilgiler ya da işletmeniz açısından hassasiyete sahip verilerin maskelenmesi veya şifrelenmesi, olağandışı bir veri akışı varsa bunun algılanıp önlenmesi gibi özellikler sunuyor. Bu özellikler sayesinde KVKK, GDPR gibi kişisel bilgilerin korunmasına yönelik kanun ve düzenlemelere uyumluluğun yönetimi de son derece kolaylaşmış oluyor. DataSunrise iş birliğiyle sunulan hizmetin bir özelliği de SQL Injection, Brute-force gibi ataklara karşı da koruma ve bu tür atakları algılayıp önlem alma özelliğine sahip olması. Tüm bu hizmetleri çok küçük bir yatırımla, hatta yatırım yapmadan aylık olarak kiralayıp yönetilen hizmet olarak KOBİ’ler bizden talep edebilirler ve kurulumu çok karmaşık olmayan bu teknoloji sayesinde kısa sürede veri güvenliğinde lig atlayabilirler” ifadelerini kullandı. 

Premier DC Veri Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Caner Can ise, “Son zamanlarda yerli ve yabancı siber güvenliğe çok önem veren ve buna kaynak ayıran birçok önde gelen, ismi çok duyulan işletmenin, veri sızıntıları ve verilerin şifrelenmesi gibi ataklara maruz kaldığını duyuyoruz. İşletmeler dijital ortama geçtikçe riskleri de artıyor. KOBİ segmenti için bu hizmetler çok önemli; çünkü belki bir, belki iki, bazen sıfır bilgi teknolojileri personeliyle işlerini yönetmek zorundalar. KOBİ’lerin finansal güçleri sınırlı. Üst düzeyde teknolojileri paylaşımlı ortamlarda sunan Premier DC Veri Merkezi gibi veri merkezlerinin sunduğu hizmetler bu yüzden çok kritik ve çok önemli. Kurumsal şirketler ve şirket grupları biraz fazla para harcayıp sorunlarını çözebiliyor fakat KOBİ’lerin genellikle böyle bir imkânları da yok. KOBİ’lerin ‘kullandığın kadar öde’ modeline göre bilgi teknolojisi hizmetlerine ulaşabilmesi, KOBİ’ye dayalı ekonomisi olan Türkiye için hayati öneme sahip bir konudur” dedi. 

Yönetilen hizmetlerin her boyutta işletme için çok önemli fırsatlar sunduğunu belirten Can, buna kendilerinin de iyi bir örnek olduğunu ve veri güvenliğinde kendi personel ve altyapılarıyla sağladıkları önlemlere ek olarak, yönetilen hizmetlerden de yararlandıklarını, ayrıca dışarıdan bir gözün farklı bakışının değer getireceği konularda pazarda nadir bulunan siber güvenli yetkinliklerini bu hizmetleri veren profesyonel şirketlerden alarak siber güvenlik önlemlerini üst düzeylere taşıdıklarını belirtti. 

YORUMLAR
  Twitter'da en fazla takipçisi olan ünlüler (Ünlülerin kaç takipçisi var)
Twitter'da en fazla takipçisi olan ünlüler (Ünlülerin kaç takipçisi var)