A24.com.tr » eğitim » Kırklareli'de yarın okullar tatil mi 27 şubat 2018 salı - Valilikten resmi açıklama

Kırklareli'de yarın okullar tatil mi 27 şubat 2018 salı - Valilikten resmi açıklama

Kırklareli'de yarın okullar tatil mi 27 şubat 2018 salı - Valilikten resmi açıklama

Trakya bölgesi yoğun kar yağışının etkisi altına girdi. Kar Edirne'de olduğu gibi Kırklareli'de de şiddetini arttırdı. Peki salı günü okullar tatil mi? İşte ayrıntılar...

Kar yağışı Trakya'dan yurda giriş yaptı. Edirne ve Kırklareli'nde yaşayan vatandaşlar kar nedeniyle zor anlar yaşıyor. Karla kaplanan yollar nedeniyle trafikte aksamalar meydana geliyor.

Öğrenciler ise kar nedeniyle okulların tatil olmasını istiyor. Yağış nedeniyle eğitime ara verilmesi bekleniyor. Peki salı günü Kırklareli'de okullar tatil mi?

EDİRNE'DE HAVA DURUMU

Edirne ve Kırklareli'nde kar yağışı yoğun olarak devam ediyor. Kırklareli'nİN Demirköy ilçesinin Mahyatepe mevkisinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı

Edirne'de kar yağışı yoğun şekilde etkili oluyor. Akşam saatlerine kadar ince ince ve zaman zaman da sulu şekilde yağan kar bir anda yoğun olarak yağmaya başladı.

Kısa sürede zemin ve çatılar beyaz örtüyle kaplandı. Hava sıcaklığının 1 derece ölçüldüğü kentte kar yağışının sabaha kadar devam etmesi bekleniyor. Tahminlere göre hava sıcaklıkları gece saatlerinde sıfırın altında 5'e kadar düşecek.

Kısa sürede yolları da beyaza bürüyen kar nedeniyle özellikle uluslararası statüdeki Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarına giden yolların kapanmaması için ekipler önlemlerini aldı. Teyakkuz durumuna geçen ekipler, gerektiğinde müdahale için küreme yapmak amacıyla sınır kapıları yakınlarına konuşlandırıldı.

İLGİLİ HABER Edirne'de yarın okullar tatil mi 27 Şubat 2018 Salı - Valilikten resmi açıklama Edirne'de yarın okullar tatil mi 27 Şubat 2018 Salı - Valilikten resmi açıklama

KIRKLARELİ'DE HAVA DURUMU

Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgasının etkisi altındaki Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Demirköy ile Dereköy Sınır Kapısı'nda dün başlayan kar yağışı, etkisini arttırdı.

Kar kalınlığı Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'nda 10, Demirköy ilçesinin Mahyatepe mevkisinde ise 30 santimetreye ulaştı. Kar yağışının etkisini arttırdığı Demirköy ilçesinde ise sis nedeniyle görüş mesafesinin yer yer 20 metreye düştüğü bölgede sürücüler zor anlar yaşadı.

KIRKLARELİ'NDE EĞİTİME KAR ENGELİ

Kırklareli'nin Demirköy ve Kofçaz ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime yarın bir gün ara verildiği bildirildi.

Kofçaz Kaymakamı Ahmet Güneri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın bir gün ara verildiğini söyledi.

Demirköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğuz Ak ise kaymakamlık tarafından olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle tatil kararının alındığını belirtti.
Bölgede yarın ve çarşamba günü de kar yağışının devam etmesi bekleniyor.

YURTTA HAVA NASIL?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara (Edirne hariç), Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin aralıklarla yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege ve Doğu Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Tekirdağ, Kocaeli, Bursa, Sakarya ve Kırklareli'nin yüksekleri, Bilecik, Kütahya, Ankara ve Eskişehir'in yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Adana'nın doğusu, Osmaniye, K.Maraş, Hatay, Kilis ve G.Antep ile akşam saatlerinden itibaren Mardin, Batman, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı ile güneydoğu kesimlerde yer yer sis vepus olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle batı ve güneybatı, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI 2 DERECE DÜŞTÜ

Hava sıcaklığının 2 derece ölçüldüğü Edirne'de, kar yağışının aralıklarla devam edeceği belirtildi. Öte yandan, Kırklareli'nde de kar yağışı etkili oluyor. Demirköy ve Kofçaz ilçeleri ile Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı karayolunda kar yağışını etkili oluyor.

Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri, çalışmalarını sürdürüyor. Hava sıcaklığının sıfırın altında 1 derece ölçüldüğü kentte kar yağışının aralıklarla süreceği kaydedildi.

YORUMLAR
  90. Oscar adayları açıklanıyor
90. Oscar adayları açıklanıyor