A24.com.tr » politika » Kılıçdaroğlu'nun aracı roketle vurulacaktı

Kılıçdaroğlu'nun aracı roketle vurulacaktı

Kılıçdaroğlu'nun aracı roketle vurulacaktı

CHP konvoyuna saldırı hakkında son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor. Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldıran teröristlerden birinin konvoya roketatarla atış hazırlığında olduğu belirtiliyor.

 CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyu Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı Köyü yakınlarında, konvoyun güvenliğini sağlayan öncü güvenlik aracı ormanlık alanda bir hareketlilik fark etti. Kısa süre sonra oradan yol taramasını sağlayan 3 askeri araca ateş açıldı. En öndeki aracın şoförü yaralandı, çatışma çıktı. Çatışma bir süre devam etti. Konvoy durduruldu, Kılıçdaroğlu'nun araç içinde koruma altında tutuldu. Bölgeye askeri helikopter istendi. Çatışmanın durmasının ardından Kılıçdaroğlu Şavşat'a geri dönerken ikinci bir saldırı yaşandı. Güvenlik güçleri bunu üzerine CHP genel başkanını karayolları binasına götürdü. Kılıçdaroğlu, daha sonra daha güvenli olduğu için Şavşat Kaymakamlığı'na getirildi. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden birinin konvoya roketatarla atış hazırlığında olduğu bilgisi var. Çatışmada 1 er şehit oldu, 2 astsubay yaralandı. CHP'li Özgür Özel "Ağır makinalı silah ve bir roketatar ile bir suikast girişimi hazırlığı olduğunu anlıyoruz" dedi. Bakan Ala, saldırının arkasında terör örgütü PKK'nın olduğunu açıkladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyu Artvin'de PKK'lı teröristlerin saldırısına uğradı.
Çatışmada öncü güvenlik aracındaki 1 asker şehit oldu, 2 astsubay yaralandı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sağlık durumu iyi. CHP lideri saldırı sonrası güvenli bir bölgeye götürüldü. Teröristlere ait bir roketatarın bulunduğu, çatışmada 1 teröristin de öldürüldüğü iddia ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, MHP lideri Devlet Bahçeli, HDP Eş Genel Başkanları ve bakanlar, siyasetçiler CHP liderini telefonla aradı. Kılıçdaroğlu, güvenlik sağlandıktan sonra Artvin programına devam etme kararı aldı.

ORMANLIK ALANDA PUSU KURULMUŞ

CHP milletvekili Özgür Özel'in aktardığı bilgilere göre konvoyun ön tarafından yol taraması yapan ve güvenlik önlemi alan 3 askeri araç vardı. Araçlar konvoyun 400-500 metre önünde gidiyordu. En öndeki araç, ormanlık alanda bir hareketlilik fark etti. Ardından o bölgeden konvoya ateş açıldı. İlk ateşte aracın şoförü yaralandı, çatışma çıktı. CHP milletvekili Özel, "Eğer öncü aracın dikkatinden kaçsaydı, konvoya roketatarla ya da makineli tüfekle ateş açılabilirdi" dedi. Özgür Özel, "Ağır makinalı silah ve bir roketatar ile bir suikast girişimi hazırlığı olduğu, güvenlik güçlerinin aldığı tedbirler sonucunda bunun hazırlığını yapan mevziinin ateş açması sonucu karşılıklı bir çatışma başladığı sayın genel başkanın saldırı yerine birkaç yüz metre veya biraz daha fazla mesafedeyken konvoyun durduğu CHP konvoyunu koruyanların isabet aldığını konvoyun kendisinde herhangi bir isabet olmadığını anlıyoruz. Ağır yaralı askerimiz başta olmak üzere yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. CHP konvoyuna yapılan saldırı, sayın genel başkana yapılan suikast girişimi doğrudan demokrasiye, Türkiye’ye yapılmış. Demokrasinin yanında terörün karşısında duran bir anamuhalefet liderine yapılmış bir saldırıdır" dedi.

AĞIR MAKİNELİ TÜFER VE ROKETATARLA SUİKAST GİRİŞİMİ

Özgür Özel şu bilgileri verdi: "Bugün Sayın Genel Başkanımız, daha önceden planlanmış olan ziyaret programını gerçekleştiriyordu. 15 Temmuz öncesinde Sayın Genel Başkanımıza ve CHP’de siyaset yapan kişilere yönelik hem suikast girişimleri olabileceği, hem de bu tip gezilerde güvenlik zafiyetine ilişkin çeşitli uyarılar vardı. Bunun üzerine yakın koruma ekibinin sayısının artırıldığı, bunun yanında CHP konvoylarıyla ilgili korumayı artırdıklarını hepiniz biliyorsunuz.

ASKERİ ARAÇ FARK ETMESE...

Biraz önce Artvin Valisinin verdiği bilgiye göre, terörist hareketlerin olduğu bölgeden geçileceği için ciddi tedbir aldıklarını, üç araçla öncü güvenlik sağladıklarını, bu araçların konvoyun geçişinden önce etrafı kolaçan ettiklerini, ağaçlık bölgede bir mevzilenmeyi fark ettiklerini, en önde giden aracın mevzideki hareketliliğe yöneldiği anda o mevziden ateş açıldığını, en önde giden aracın sürücünün ağır şekilde yaralandığını ifade etti.

SUİKAST GİRİŞİMİ

Toplam üç askerimizin yaralandıklarını ifade etti kendisi. Bütün bilgiler, oradaki arkadaşlarımızı, koruma ekibimizin, genel başkana eşlik eden CHP’lilerin bize verdiği bilgiler birleştiğinde, konvoya yönelik ağır makinalı silah ve roketatarla suikast girişiminde olunduğu, ateş açılması sonucunda çatışma başladığı, genel başkanın birkaç yüz metre mesafedeyken konvoyun durduğu, CHP konvoyunu koruyanların isabet aldıklarını, konvoyun kendisinde isabet olmadığını görüyoruz.

Sayın Genel Başkanla konuştuğumuzda ‘Ben iyiyim ama siz askeri takip edin’ demişti. Artvin valimiz, yaralı askerlerle ilgili her şeyin yapıldığını söyledi.

Dün yapılan MYK toplantısından sonra, Artvin’den sonra Şırnak ve Hakkari’ye il ziyaretine gidecekti. Güvenlik uyarıları ifade edildiğinde genel başkanımız terörün amacı vatandaşı evine, siyasetçiye de ankara’ya hapsetmek olduğunu söyledi. CHP’nin genel başkanı da, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri herkes teröre teslim olmadan hakkari’ye şırnak’a edirne’ye antalya’ya gitmeye, teröre ve teröriste inat savunmaya devam edeceğiz"

ROTETATARLA SALDIRACAKLARDI

CNN TÜRK Ankara muhabiri Ünal Kaya'nın aktardığı bilgiye göre de daha önce Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'li yöneticiler, suikast girişimleri olabileceği konusunda uyarılarda bulunmuştu. Kılıçdaroğlu'nun korumalarının sayısı bunun üzerine artırılmıştı. Konvoyda Özel Harekatçı timler de bulunuyordu. Ateş açılması üzerine Özel Harekatçılar, Kılıçdaroğlu'nun aracını sarıp güvenlik sağladılar, saldırganlara ateşle karşılık verdiler. Bir süre susan silahlar daha sonra yeniden ateş açıldı.

YORUMLAR
  Yeşilçam klasikleri ve dizi setlerinden hiç görmediğimiz kareler...
Yeşilçam klasikleri ve dizi setlerinden hiç görmediğimiz kareler...