A24.com.tr » politika » Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a seslendi: SGK'yı sen batırdın

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a seslendi: SGK'yı sen batırdın

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a seslendi: SGK'yı sen batırdın

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti hükümetine, Atatürk ve ekonomi hakkında sert eleştirilerde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

''Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bizim baş tacı ettiğimiz değerlerdir. Düşmanları bile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e saygı gösterdiler. O bir başka ülkenin bayrağına basılmasına izin vermedi. Dünyanın liderleri onun önünde saygıyla eğilmişlerdir. O döneme yönelik camileri kapattılar bir sürü laf bunlar kulaktan kulağa rivayetler yok böyle bir şey aslında. Eğer Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları eğer olmasaydı bizim minarelerimizde 5 vakit ezan okunur muydu? Rahmetli İnönü'ye de her türlü saldırı yapılır. O da mücadele etti.

''AHLAKSIZLIK''

Biz bu ülkeye hizmet eden herkese saygı duyduk. Ölen hiç kimsenin arkasından kötü söz söylemedik. Siyasi rakiplerimiz olan ne Özal'ın ne Demirel'in ne Erbakan'ın ne İnönü'nün ne de başkarlının siyasi rakiplerimiz olsun olmasın hiçbirisinin ardından kötü laf etmedik. Siz kalkıp da geçmişi kötülemeye kalkarsanız bu ülkeye hizmet edenleri kötülemeye kalkarsanız o kötülemeden siyasi rant devşirmeye kalkarsanız bizim dilimizde bunun bir tek adı vardır. Ahlaksızlık. Bu ahlaksızlığa izin vermeyiz.

''DEVLET ŞU ANDA YÖNETİLMİYOR''

Devlet şu anda yönetilmiyor. Kim yönetiyor devleti belli değil. Devletin yönetilmediğini 5,5 milyon araç sahibi çok net şekilde öğrendi. Araçlara cam filmi taktırılması. 5,5 milyon kişi 3 milyon 300 bin araca cam filmi taktırdı. Sonra aynı hükümet cam filmini yasaklıyor siz hükümet değil misiniz? Millet ayağa kalktı söküm bedeli araba başına 150 lira. Cebinden ödemiyorsun vatandaşın cebinden alıyorsun sen bu parayı ne hakla alıyorsun? Tepki gelince bakan ceza yazdırmayı kaldırdık diye açıklama yapıyor. Ödeyenlerin paralarını iade ediyor musun? Koskoca Türkiye Cumhuriyet Devleti yönetilmiyor savruluyor.

''BİZİM KASAPLARI SIRP KASABINA TESLİM ETTİLER''

Kırmızı et üreticileri besiciler... TÜİK'in başkanvekili dedi ki et üretiminde yüzde 23 azalma var. 7 yıldır siz et ithalatı yapıyorsunuz. Et ithalatına 5 milyar dolar para ödendi. 70 bin kasap esnafına sesleniyorum sen bunun hesabını sandıktan sormak zorundasın. Bizim kasapları Sırp kasabına teslim ettiler besmelesiz eti getirdiler halka yedirmeye çalışıyorlar. Sen onu otur sarayında ye.

"LAFLA ATATÜRKÇÜLÜK OLMAZ''

Atatürkçüyüz dediler lafla Atatürkçülük olmaz. Milletin çıkarlarını gözetmektir Atatürkçülük.

''81 BİN TON KURUTULMUŞ BEZELYE İTHAL EDİLDİ''

81 bin ton kurutulmuş bezelye ithal edildi. Bizim ülkemizde bezelye mi yetişmiyor? Çünkü ithalatçı iktidara yakın birileridir. Şeker pancarını da yok ediyorlar.

''SEN ATATÜRKÇÜ OLAMAZSIN KARDEŞİM''

Bunlar çiftçinin hasılatından yüzde 4 vergi alıyorlar. Zararından da vergi alırım diyor. Sen Atatürkçü olamazsın kardeşim Atatürkçü olmak için çiftçiyi koruyacaksın. Sabah kalkıp musluğu açtığınızda 5 çeşit vergi var. Katı atık, katı atık toplama, atık su, çevre temizlik ve Katma Değer Vergisi.

''SOSYAL GÜVENLİK KURUMU'NU KİM BATIRDI?''

'Kılıçdaroğlu SSK'yı batırdı' derler. 3 Sosyal Güvenlik Kurumu'nun benim emekli olduğum tarihteki açığı 2 milyar 341 milyon liraydı şimdiki açığı 20 milyar lirayı aştı. Buradan Erdoğan'a ve Binali Yıldırım'a soruyorum Sosyal Güvenlik Kurumu'nu kim batırdı? 2 milyar liradan 20 milyar liraya çıktı açık.''

YORUMLAR
  Şahan Gökbakar Recep İvedik serisi hakkında açıklamalarda bulundu
Şahan Gökbakar Recep İvedik serisi hakkında açıklamalarda bulundu