A24.com.tr » politika » Kemal Kılıçdaroğlu'dan flaş açıklamalar

Kemal Kılıçdaroğlu'dan flaş açıklamalar

Kemal Kılıçdaroğlu'dan flaş açıklamalar

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, hükümete Man Adası ve Suriyelilere yapılan maddi yardımlar da dahil pek çok konuda eleştirilerde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

''Gerginlik kavga istemiyoruz ama gerçekleri söyleyince birileri rahatsız oluyor. Kim hangi dertten muzdarip bunu da birilerinin dile getirmesi lazım. O görev de bize düşüyor. Sadece onlar konuşacak biz hiç ses çıkarmayacağız. Onlar diyecekler ki ne güzel muhalefet. Yanlışları biz dile getireceğiz. Bizden rahatsız olduklarını biliyorum. Gerçekleri dile getirmek benim ve partimin boynunun borcudur. 2018'in hemen başlarında iki kaybımız oldu birisi Münir Özkul oyunuyla herkesin gönlünde yer alan Türk sinemasının ve tiyatrosunun önemli bir insanı... Zaman zaman Yaşar Usta oldu emekçilerin haklarını savundu. Aydın Boysan'ı da kaybettik. Çok sayıda eseri vardı bir aydındı İstanbul beyefendisiydi. Onunla evinde balkonda yaptığım sohbeti hayatım boyunca unutmadım unutmayacağım. Onları rahmetle ve minnetle anıyoruz.

''BİRİSİ CEBİNİ DOLDURURKEN KOMŞUMUZ YATAKTA AÇ UYUMASIN''

Siyasette zaman zaman kavgalar oldu sert tartışmalar olur ama sonuçta siyasetin bir amacı var ülkeme hizmet edeceğim hizmet etmenin yollarını gösterir her siyasi parti. Asgari değerler vardır. Örneğin hepimiz demokrasiyi savunmalıyız. İşçiler sendika kurmak istiyorlarsa yönetenler onların önündeki bütün engelleri kaldırmalıdır. Hem demokrasi diyeceksin hem örgütlenme diyeceksin arkadan işçiler örgütlenince de fabrikanın kapısını göstereceksin. Bunu siyasetçinin kabul etmesi mümkün değildir. Bir anayasal haklarını kullanmak istiyorlar. Sendika kuruyorum diye işçiyi kapının önüne koyarsanız bu olmaz. Herkes bizim gibi düşünmek zorunda değil ama her düşünceye saygı göstermek insan olmanın da bir gereğidir. 'Ben iktidar oldum her istediğimi yaparım medyayı istediğim gibi düzenlerim' derseniz demokrasiden uzaklaşmış olursunuz. Bugün yaşandığı gibi. Üreteceğiz hakça bölüşeceğiz. Birisi cebini doldururken komşumuz yatakta aç uyumasın. Geldiğimiz nokta bu hedeflerden uzaklaştığımız noktasıdır.

''KHK İLE TAŞERON İŞÇİLERİN SORUNLARINI ÇÖZMEYE ÇALIŞTILAR ÇÖZEMEDİLER''

Türkiye'nin gündeminde taşeron işçilik diye bir şey yoktu. 1 milyonu aşkın insanın geleceği yoktu. Bunları ilk kez Türkiye'nin gündemine biz taşıdık. Bir KHK ile taşeron işçilerin sorunlarını çözmeye çalıştılar ama çözemediler. İki türlü çifte standart yaptılar. Kadroya alıyoruz ama kadrolu işçilerle aynı haklara sahip olamayacaksınız dediler. Nasıl kadro veriyorsun? Önümüzde 2019 var benim için önemli senin için de önemli 2019'da yetkilendir sen de diğer işçiler gibi toplu sözleşme hakkına kavuşacaksın onlar hangi haklardan yararlanıyorsa sen de aynı haklardan yararlanacaksın. Taşeron işçilerin bir kısmını sözde kadroya aldılar 50 bine yakın taşeron işçiye kadro vermiyorlar. Ankara'daki beylerin keyfi öyle istemiş. Biz kim olursa olsun hangi görüşten olursa olsun ona sonuna kadar kadroyu vereceğiz. Kamyon şoförlerinin derdini dile getirdim Sayın Binali Yıldırım beni eleştirdi 'Onların durumu çok iyi' dedi. Dünyanın en pahalı mazotunu veriyorsun. Nasıl diyebilirsin 'Kamyon şoförleri hayatından çok memnun?' Senin sorununu çözmek için bu Meclis'te ben kavga veriyorum senden sadece bir oy bekliyorum 2019'da. İnfaz ve koruma memurları da diyorlar ki biz ofiste çalışmıyoruz emniyeti sağlıyoruz. Bizi de emniyet hizmetleri sınıfına alın diyorlar.

''VATANDAŞIN GELİRİ DEĞİL BORCU ARTTI''

2017'nin son ayları bütçe görüşüldü. Yüzde 11.1 büyüdük. Çin'i Hindistan'ı geriye attık. Vatandaş cebine baktı büyüme yok. Nerede bu büyüme? Eğer gerçek bir büyüme olsa işsizlik azalır. Özellikle üniversite mezunları arasında işsizlik çok daha yüksek. Bir grup da var iş aramaktan tamamen umudunu kesmiş. 7 Şubat 2017 AK Parti'nin genel başkanı TOBB'da konuşma yapıyor işverenlere diyor ki işsizliği önleyeceğiz. 'Bu seferberlikte işsizliği gümbür gümbür çökerteceğiz' diyor. Çöktü mü? Hayır. İşsizlik azalmıyor çünkü büyüme üretime dayalı bir büyüme değil. Elin parasıyla büyüme olmaz. Vatandaşın geliri değil borcu arttı.

''ÇIKAR BİR KHK FAİZİ SIFIRLA''

Faize karşısın faizi düşür. Düşüremiyor. Çıkar bir KHK faizi sıfırla vatandaşın borcunu sildim de. Siz tefeci bir düzen getirmişsiniz. Vatandaş dünyanın en ağır vergilerini ödüyor. Hem faiz ödüyor hem dünyanın en ağır vergilerini ödüyor.

''620 MİLYAR LİRALIK FAİZİ KİM ALDI?''

Bunlar kadar faizden yararlanan kimse yok. 620 milyar lira faiz ödenmiş. İşçisi düşünsün sanayicisi memuru herkes düşünsün. 620 milyar liralık faizi kim aldı? Vatandaşın haberi olmadan ondan ağır vergiler alıyorlar.

''MAHKEMEYE VERMEZSEN NAMERTSİN''

9 çeşit vergi alıyorlar. Bu beyler ne yapıyor? Vergi ödememek için Man Adası ile ilişki kuruyorlar. Bunları ben söyleyince de nasıl bunları dile getirirsin seni mahkemeye veririz. Vermezsen namertsin kardeşim.

''BÜTÜN VERGİLER TOPLANIYOR AMA BÜTÇEDE AÇIK VAR''

3 ayrı yerden kesiyorlar parayı parça parça vatandaş ödediği paranın ağırlığını hissetmesin diye. Emekliden ne istiyorsunuz siz? Bütün vergiler toplanıyor ama bütçede açık var.

''TENEFFÜS ETTİĞİNİZ HAVA HARİÇ HER ŞEYDE VERGİ VAR''

Elektrikten tut teneffüs ettiğiniz hava hariç her şeyde vergi var. Su mu içtiniz sakız mı çiğnediniz vergi var. Peki bu borç ne? Müteahhitin yaptığı köprüden geçerken de vergi veriyorsunuz. Zorla geçeceksin buradan o zaman bunun da parasını vereceksin. Bu hükümet nerede bir gariban görüyorsa onu soymaya kalkıyor.

''EMEKLİLERDEN REFORM DİYE KESİLEN PARA 120 MİLYAR LİRA''

Bütün emekli kardeşlerim dinlesinler. Bugün asgari ücret üzerinden prim ödeyip emekli olan birisinin eline son zamlar dahil 718 lira 69 kuruş geçmektedir. Daha önce kaçtı? Reform yapmasalardı bugün bin 822 lira aylık alacaktı. Çünkü aylık bağlama oranını düşürdüler yüzde 60'tı yüzde 28'e kadar düşürdüler. Emeklilerden bu yolla kesilen para 120 milyar lira. Kim kazandı? Yüzde 11.1 büyüme kimin lehine oldu?

''ÜLKEMİZDE TARIM ÖLDÜ, FRANSA'DAN ET GETİRTİYOR''

Tarım ürünü ithalatı yapıyorlar. AK Parti'nin genel başkanı yurtdışına gittiği zaman getirin et mi eti aldım zeytinyağı aldım. Ne kadar şey varsa al sat diyorlar. Bizim ülkemizde tarım öldü. Fransa'dan et getirtiyor Türkiye'de et yok dışarıdan et gelecek. 2010 yılında başladı. Sırbistan'dan da getirmişlerdi. Sırbistan'ın Müslüman kesiminden alıyoruz demişlerdi. Şimdi Fransa'nın hangi kesiminden alıyorsunuz merak ediyorum. Dünyanın en insafsız vergilerini ödüyorum. Vatandaşın bunu sormazı lazım.

MAN ADASI BELGELERİ

Bir milim geri adım atarsam namertim. Kendisine sordum bu para için şirket sattım. Kimin şirketi hangi şirket tık yok. Bu soruya cevap yok. Suriyelilere 30 milyar dolar para harcadık diyordu hepsi sokakta dileniyor. BM Genel Kurulu'nda dedin 30 milyar dolar. Nereye gitti bu para? Ortada yok. Ülke adaletle yönetilir.

''FETÖ İLE DEĞİL MUHALEFETLE MÜCADELE EDİYORLAR''

OHAL'i yeniden uzatıyorlar. Parlamento tamamen devre dışı. OHAL'i yeniden niye getiriyorsun? FETÖ ile mücadele ise yap kardeşim. FETÖ ile mücadele değil muhalefetle mücadele ediyorlar. Gerçekleri yazan gazetecilerle gazetelerle mücadele ediyorlar. Hapishanelerde yatan yüzlerce öğrencimiz var. Boğaziçi Köprüsü'nde boğazı kesilen er var.

''BYLOCK UYGULAMASI DOLAYISIYLA 11 BİN KİŞİYİ BOŞA HAPİSHANEDE TUTTULAR''

ByLock uygulaması dolayısıyla 11 bin kişiyi boşa hapishanede tuttular. Yanlış yapıyorsunuz dediğimiz zaman vay FETÖ'cüsünüz. 11 bin kişinin FETÖ'cü olmadığı gerçeği ortaya çıktı. Kurunun yanında yaş çıktı ortaya. 11 bin yaş olur mu? İtibarlarını iade edin.

''HAKİMLER ÜZERİNDE BÜYÜK BASKI VAR''

Hakimler üzerinde büyük baskı var. HSK görevini sağlıklı yapamıyor. HSK'nın üyelerine sesleniyorum saraydan talimat alıp karar verecekseniz o görevden ayrılın. Hakimler Saray Kurulu olmayın. Gece yarısı hakim değiştiriyorlar.

''BU MODELİN ADI HİTLER MODELİDİR''

Birisi konuşacak savcı hemen fezlekeyi hazırlayacak. Bu modelin adı Hitler modelidir.

''EGE ADALARI YUNAN ORDUSUNUN İŞGALİ ALTINDA''

Ege adaları Yunan ordusunun işgali altında. Erdoğan'a sordum bu adalarla ilgili hakkımız var mı? Tık yok. Keçi Adası'na çıktılar.. Keçi Adası kimin kardeşim? Bizimse bizim de değilse değil de. Ama tık yok. Bu adaları siz sattınız mı birilerine peşkeş mi çektiniz? Yunanistan Savunma Bakanı gel de al demişti ben de geleceğim 2019'da alacağım demiştim. Hükümetten birisi çıkıp evet arkadaş alacağız diyecekti. Bunlar gayrimilli.''

YORUMLAR
  Galaxy Note 7’lerin üretimi durduruldu!
Galaxy Note 7’lerin üretimi durduruldu!