A24.com.tr » politika » Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu

Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu

Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Muhammed Mursi, bir darbeyle devrildi. Darbeye karşı çıktık. Mursi ve arkadaşları idamla yargılanıyordu. İki milletvekilimi Mısır'a gönderdim. Oradaki yetkililerle gidin görüşün. Siyasi idamlar sonunda nasıl toplum çıkar görmek istiyorsanız Türkiye tarihine bakın dedik. Gidin yetkililerle görüşün siyasi idamlara başvurmasınlar dedik. Mursi'ye Allah'tan rahmet diliyoruz. Gönül isterdi ki Muhammed Mursi bir cumhurbaşkanı çerçevesinde bir törenle defnedilsin. Gizli, acele, sadece ailesine haber verilerek defin işlemleri yapıldı. Bunu demokrasi kültürümüz, inançlarımız, ahlak açısından da doğru bulmadığımı ifade etmek isterim. Mısır'ın dostluğuna, kardeşliğine ihtiyacımız var.

"BU TÜR İNSANLAR YARGIYI MAHVEDİYORLAR"

Bir grup akademisyen bariş bildirisine imza atıyorlar. Bildiriye imza atanlardan bazıları hapiste, bazıları tahliye oldu. Bir akademisyen barış bildirisine imza atmış. Hakim soruyor cevabını veriyor. 30 ay hapis cezası öngörülüyor. Avukatı benzer davalar dolayısıyla beraat verdi diyor. Hakim o beraat o mahkemenin ayıbıdır diyor. Bir hakim bir başka hakimi aşağılıyor. Bu hakim denen kişinin böyle bir cümleyi kullanmasının yargıya gölge düşürüyor. Bu tür insanlar yargı dediğimiz olayı mahvediyorlar.

Bu memlekette kriz var demek yasak. Krizi herkes söylüyor, herkes biliyor. Bir yabanc ıhaber ajansının muhabiri de dahil olmak üzere 50'den fazla isim hakkında BDDK suç duyurusunda bulundu. Kriz var diyorsunuz diye. Kriz var evet kriz var. Kriz var diyenlere BDDK bunu söyleyemezsin diyor. Memleketi bu hale getirenler hakkında suç duyurusunda bulun. Mutfaklarda yangın var.

Bu kürsüden defalarca dış politikanın milli olması gerektiğini söyledim. Kıbrıs politikasının değişmesi lazım. Bu yapılmazsa ileride çok büyük sorunlarla karşı karşıya kalacağız. Türkiye'nin yeni bir siyaseti sürdürmesi gerekiyor.

Doğu Akdeniz'de büyük petrol ve doğalgaz yatakları var. ABD, İsrail, Mısır, Yunanistan orada Türkiye yok. Akdeniz'in bir bölümünde Türkiye öbür tarafında Mısır var. Akdeniz'de Türkiye ile Mısır arasındaki anlaşma Akdeniz'de pek çok sorunu çözer. Doğalgaz, petrol yatakları var. Söz sahibi olmayan sadece Türkiye var."

YORUMLAR
  Diriliş Ertuğrul dizisindeki karakterlere can veren oyuncular kimdir? Rolleri nelerdir?
Diriliş Ertuğrul dizisindeki karakterlere can veren oyuncular kimdir? Rolleri nelerdir?