A24.com.tr » politika » Kemal Kılıçdaroğlu, bakanların ne kadar rüşvet aldığını açıkladı

Kemal Kılıçdaroğlu, bakanların ne kadar rüşvet aldığını açıkladı

Kemal Kılıçdaroğlu, bakanların ne kadar rüşvet aldığını açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eskş Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan hakkında ABD'deki "Reza Zarrab" davasında tutuklama kararı çıkarılmasından sonra, bakanların ne kadar rüşvet aldığını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 17 - 25 Aralık Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'nun merkezinde yer alan eski Bakan Zafer Çağlayan'ın isminin ABD'de Rıza Sarraf dosyasına eklenmesini değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Amerika'daki Rıza Sarraf davası konuşuluyor. Ben şimdi size o bakanların isimlerini ve aldıkları rüşvet miktarını tekrar söyleyeceğim.

Zafer Çağlayan 28 seferde 52 milyon dolar rüşvet aldı. 700 milyarlık kol saati hariç, piyano hariç.

Muammer Güler, 10 seferde 10 milyon dolar rüşvet aldı. Oğlunun kendi boyunda kasaları çıktı.

Egemen Bağış, 3 seferde 1,5 milyon dolar rüşvet aldı. Bu içlerinde en garibi. Diğerleri çuvalla, bu çikolata kutusuyla alıyordu. Allah'ın ayetleriyle bakara - makara diye dalga geçen kişi. Namazan kılan inançlı bütün Müslümanlara sesleniyorum. Allah'ın kelamıyla dalga geçen insanı yanınızda tutacak mısınız?

Bir bankanın (Halkbank) genel müdürünün evindeki ayakkabı kutusundan 2,5 milyon dolar para çıkıyor.

Zafer Çağlayan Amerika'ya gitse yargılanacakmış. Bize karşı pis kokular geliyor diyor. Biz Türkiye'de burnumuzu tutuyorduk ya defalarca söyledik 'yapmayın' dedik. Türkiye Cumhuriyeti'nde bakanlık yapmış birinin başka bir ülkede yolsuzluk nedeniyle yargılanması utanç vericidir."

YORUMLAR
  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iftar yemeğine ünlü yağmuru
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iftar yemeğine ünlü yağmuru