A24.com.tr » yaşam » Kemal Batmaz kimdir? (Darbe girişiminin kilit ismi)

Kemal Batmaz kimdir? (Darbe girişiminin kilit ismi)

Kemal Batmaz kimdir? (Darbe girişiminin kilit ismi)

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini Akıncı Hava Üssü'nde Adil Öksüz'le birlikte yöneten Kemal Batmaz, soruşturmaya ilişkin hazırlanan iddianamede 3 numaralı şüpheli olarak yer aldı.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün Türk silahlı Kuvvetlerindeki imamı olduğu ortaya çıkan Adil Öksüz'le birlikte havalimanında görülen Kemal Batmaz, darbe girişiminin Türkiye'deki 2. yöeticisi konumunda.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz'da savaş uçaklarının havalandığı Akıncı Hava Üssü'ndeki gelişmelerle ilgili iddianamesi tamamlayarak mahkemeye sundu. İddianamede yer alan bilgilere göre; darbe girişimi Akıncı Üssü'nden yönetildi. Bir numaralı şüpheli Fethullah Gülen, 2 numaralı şüpheli Adil Öksüz, 3 numaralı şüpheli ise KEmal Batmaz oldu.

BATMAZ’A ASKER SELAMI

Soruşturma dosyasında Batmaz’ın 15 Temmuz gecesi darbe girişiminin harekat merkezlerinden biri olan Akıncılar Üssü’nde bulunduğuna ilişkin görüntüler de ortaya çıktı. Söz konusu görüntülerde rütbeli bir askerin, Batmaz’a asker selamı verdiği anlaşıldı. Batmaz’ın da sorgusunda Adil Öksüz gibi Kazan’a arsa bakmaya gittiğini açıkladığı bildirildi.

KEMAL BATMAZ KİMDİR?

Batmaz'ın, Kaynak Holding bünyesindeki bir şirkette birkaç yıl çalıştıktan sonra Kaynak Kağıt AŞ'de çalışmaya başladığı, sonrasında da şirketin genel müdürü olduğu bildirildi. Bu görevinden 2015'in ilkbahar aylarında ayrılan Batmaz'ın emlak şirketi kurduğu kaydedildi.
Ancak savcılık, incelemeleri sonucunda emlak şirketinin hiçbir gayrimenkulün alım satım ve kiralama işi gerçekleştirmediğini, faaliyetlerinin tabelada kaldığını tespit etti. Batmaz'ın ABD'ye ilk kez 1997'de gittiği belirlendi. Darbenin ilk hazırlık hareketlerini başlatması olasılığı yüksek olan Batmaz'ın, FETÖ içerisinde "Adil Öksüz'ün üstü veya eşiti olduğu, bu değilse ancak bir altında bulunabileceği" değerlendirildi.

TESADÜF DEMİŞ!

AA'nın haberine göre Başsavcılık, darbe planlarını ve organizasyonunu Öksüz ile yaptığını değerlendirdiği Batmaz'ın darbe girişiminin hemen ardından Akıncı Üssü çevresinde gözaltına alınıp, tutuklandığını ve Sincan Cezaevine konulduğunu belirledi. Cumhuriyet Savcısı, yeni delillerin ardından Batmaz'ın bir kez daha ifadesini aldı. Öksüz ile ABD dönüşü Atatürk Havalimanında aynı karede yer aldıkları fotoğraflar gösterilen Batmaz'ın, bunun "tesadüf" olduğunu ileri sürerek, tıpkı Öksüz gibi Akıncı Üssü civarında bulunmasına ilişkin "arsa bakmaya gitmiştim" savunmasını yaptığı öğrenildi.  

YORUMLAR
  Ünlü sunucular kimlerle akraba?
Ünlü sunucular kimlerle akraba?