A24.com.tr » dünya » Kazananları bilen adam:“Seçimleri Trump kazanacak”

Kazananları bilen adam:“Seçimleri Trump kazanacak”

Kazananları bilen adam:“Seçimleri Trump kazanacak”

ABD'de 1984'ten bu yana yapılan bütün seçimlerin kazananını doğru tahmin eden tarihçi Allan Lichtman bu seçimi kazanacak ismin Donald Trump olacağını açıkladı.

ABD'li tarihçi  Allan Lichtman 1984'ten bu yana seçimlerin kazananını doğru tahmin etti. Bu yılki başkanlık seçimleri için de bir tahmini var.

 ABD'de 1984'ten beri tüm seçimlerin sonuçlarını doğru tahmin eden tarihçi Allan Lichtman seçimi kazanacak ismin Donald Trump olduğunu söyledi.

ABD'de 8 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimi öncesi, Demokratların adayı Clinton ve Cumhuriyetçi Trump'ın katılacağı münazara için nefesler tutuldu.

 

FARK AZALIYOR

Anket sonuçlarına göre; Clinton'ın Trump üzerindeki açık ara liderliği son dönemlerde gerilemeye başladı. ABC News ve Washington Post'un ortak anketine göre, kayıtlı seçmenlerden, hem Clinton hem de Trump yüzde 41 oy alacak. Bu ankete göre; Liberteryen Parti adayı Gary Johnson yüzde 7, Yeşil Parti adayı Jill Stein ise yüzde 2'de kalıyor.

Ankete katılanlardan Clinton ve Trump arasında tercih yapmaları istendiğinde ise iki aday da yüzde 46'ya yükseliyor.

SEÇMENLERİN YARISI MÜNAZARAYI BEKLİYOR

Pazartesi günü açıklanan Reuters/Ipsos anketine göre ise ABD'li seçmenlerin hemen hemen yarısı karar vermek için münazaraları izlemeyi bekliyor. Katılımcıların yüzde 61'i, kampanyalar sırasında gösterilen sertlikle ilgilenmediğini ve medeni bir tartışma görmeyi beklediklerini söylüyor.

ALLAN LİCHTMAN'A GÖRE FAVORİ TRUMP

ABD basını, 1984'ten beri başkanlık seçimlerinde hangi adayın kazanacağını doğru tahmin eden siyasi tarihçi Allan Lichtman'ın görüşlerini manşete taşıdı.

Washington Post'un haberine göre, 69 yaşındaki Lichtman'ın bu seçimlerdeki favorisi Trump.

YORUMLAR
  Yasmin Erbil, paylaşımı ile ilgi odağı oldu...
Yasmin Erbil, paylaşımı ile ilgi odağı oldu...