A24.com.tr » yaşam » Katalan liderden AB'ye Türkiye benzetmeli eleştiri

Katalan liderden AB'ye Türkiye benzetmeli eleştiri

Katalan liderden AB'ye Türkiye benzetmeli eleştiri

Bağımsızlık talebinden vazgeçmeyen Katalonya Özerk Yönetimi'nin Başkanı Carles Puigdemont, pazar günü yapılan referandumdaki polis şiddetine tepki göstermeyen AB'yi eleştirdi.

Katalonya'nın bağımsızlık referandumunda çok sayıda vatandaş, hükümetin talimatıyla polislerin şiddetine maruz kalmış, Katalanlardan bu muameleye tepki yağmıştı. Konuyla ilgili eleştirilerden İspanya hükümeti kadar Avrupa Birliği de nasibini aldı.

Katalonya Özerk Yönetim Hükümetinin Başkanı Carles Puigdemont, İspanya hükümetini ve Avrupa Birliği'ni (AB) eleştirdi.

Katalonya krizini Alman Bild gazetesine değerlendiren Puigdemont, tutuklanmasının mümkün olabileceğini ancak bundan korkmadığını söyledi.

İspanya hükümetinin yaptıklarına artık şaşırmadığını ve birbirini ardına hatalar yaptığını ifade eden Carles Puigdemont, hükümetin gerçekleri görmek istemediğini de savundu.

Sputnik’in haberine göre Puigdemont, şunları kaydetti:

"Beni hayal kırıklığına uğratan şey, neden AB'de polisin tutumu sert bir şekilde eleştirilmiyor? Avrupa halkının temel özgürlük hakları ihlal edildi. Ancak AB'den bir şey gelmiyor. Aynısı Türkiye, Polonya veya Macaristan'da olsa buna karşı öfke oldukça büyük olur."

İspanya İçişleri Bakanlığının talimatıyla Katalonya'daki referandum için Barselona'ya 10 bin kadar takviye ulusal polis ve jandarma gönderilmişti.

Katalan polisinin yardım istediği gerekçesiyle İspanyol güvenlik güçlerinin referandum günü bazı oy kullanma merkezlerine yaptığı müdahalede 800'den fazla kişi yaralanmıştı. 

YORUMLAR
  Yoldan çıkan metrobüs otomobilleri altına aldı
Yoldan çıkan metrobüs otomobilleri altına aldı