A24.com.tr » gündem » Kartal Belediyesi Çalışanlarına “İnovasyon ve Metaverse” Eğitimi

Kartal Belediyesi Çalışanlarına “İnovasyon ve Metaverse” Eğitimi

Kartal Belediyesi Çalışanlarına “İnovasyon ve Metaverse” Eğitimi

Kartal Belediyesi; ilçe halkına en iyi hizmeti sunmak, hizmet kalitesini artırmak, verimli bir çalışma ortamı oluşturmak amacıyla belirli aralıklarla verdiği kurum içi eğitim seminerlerine devam ediyor. Eğitimler kapsamında belediye personeline yönelik; yaşamın her alanında etkisini gün geçtikçe yoğun bir şekilde gösteren dijital dünyanın gündemi “metaverse (sanal evren)” ile “inovasyon” konularını içeren bir seminer düzenlendi.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün koordine ettiği eğitimler ile çalışanların farklı konularda donanımlı olmaları amaçlanırken alanlarında uzman isimler, eğitimlere davet edilerek tecrübe ve bilgi birikimlerinden faydalanılıyor. Bu kapsamda yapılan eğitimlerden biri de “İnovasyon ve Metaverse” adlı eğitim oldu.

Kartal Belediye Meclisi Salonu’nda düzenlenen eğitimde Türkiye Belediyeler Birliği Gaziantep Daire Başkanlığı görevini yürüten Dr. Meryem Arslan, yaşamın her alanında etkisini gün geçtikçe yoğun bir şekilde hissettiren; çalışma yaşamından, ekonomiye, kültür sanattan eğlenceye kadar bütün yaşamsal alanlarda, sil baştan yeni bir dünyaya açılan kapı olarak karşımıza çıkan metaverse ve inovasyon hakkında katılımcılara önemli bilgiler verdi.  Eğitimde, belediyelerde yürütülen inovasyon proje ve uygulamaları dünya geneli ve Türkiye’deki örnekler ile anlatan Arslan’ı, eğitime katılım sağlayan personel dikkat ve ilgiyle dinledi.

İnovatif girişimler ile kamusal alanda da yeni projelerin desteklenmesi gerektiğini belirten Arslan, inovasyonun belediyelerde yaygınlaştırılabilmesi için öncelikli olarak İnsan Kaynaklarının güçlendirilmesi ve fon aktarımları ile desteklenmesi gerektiğini, artırılmış sanal gerçeklik için ilgili teknik donanımlar ve ortamların önemini vurguladı. Metaverse konusunun günümüz dijital çağda yaşamımızın bir parçası haline geldiğine dikkat çekenMeryem Arslan, eğitimde büyüyen sanal evrenin pozitif yönleri ve risklerine yer verdi.

Neal Stephenson’ın 1992 yılında Neal Stepson’un ‘Snow Crash’ isimli romanı ile hayatımıza giren metaverse, kavramının günümüzde yaygınlaştığını ifade eden Arslan, kullanıcıların oluşturdukları avatarlar ve dijital ikizler ile sanal sistemde gezebildiklerini, oyun oynandıklarını, alışveriş yaparak, konser izlediklerini belitti.

Kamuda ise trafik kontrolü, müzikli metro merdivenleri, sanal arsa gezileri gibi örneklerin yaygınlaştığına dikkat çeken Arslan, metaverse uygulamalarının risklerine de değindi ve ortaya çıkabilecek psikolojik/sosyolojik boyuttaki sorunlar; depresyon, yalnızlık, gerçek yaşamla bağlantının kopması gibi olumsuz etkilerinin üzerinde durulması gerektiği belirtti.

Son yılların popüler kavramlarından biri olan inovasyon ile ilgili yayınlanmış eserleri de bulunan Arslan, seminerin sonunda Kartal Belediyesi personelinin merak ettiği pek çok soruya da cevap verdi.

YORUMLAR
  Ünlü isimlerin Fit kalma sırları (Nası sürekli zayıf kalıyorlar, hızla kilo vermeyi nasıl başarıyorlar?)
Ünlü isimlerin Fit kalma sırları (Nası sürekli zayıf kalıyorlar, hızla kilo vermeyi nasıl başarıyorlar?)