A24.com.tr » yaşam » Kars'ta kaybolan Sedanur olayında flaş gelişme

Kars'ta kaybolan Sedanur olayında flaş gelişme

Kars'ta kaybolan Sedanur olayında flaş gelişme

Kars'ın Kağızman ilçesinde aranmasına devam edilen Sedanur Güzel olayıyla ilgili gözaltına alınan komşu Ertan B. mahkemece tutuklandı.

9 yaşındaki Sedanur Güzel'in kaybolduğu olayla ilgili güvenlik güçlerinin arama faaliyeti devam ediyor. Devam edilen soruşturmada Ertan B. tutuklandı.

"SAHTE BİR KİMLİKLE DOLAŞIYOR"

Kars Valisi Rahmi Doğan, dün yaptığı açıklamada şüpheli kişinin sorgusunun sürdüğünü belirterek, "Yarı açık cezaevinde kalan süresini tamamlaması gerekirken sahte bir kimlikle dolaşıyor. Çocukların verdiği ifadede de olayın olduğu anda onun da orada olduğu yönünde bilgi var" demişti

GÖZALTINA ALINAN KOMŞU TUTUKLANDI

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, pazar gününden itibaren köyde yapılan aramalar sonucunda, 9 yaşındaki Güzel'in kaybolması olayına karıştığı öne sürülen komşu Ertan B'nin ifade alma işlemini tamamladı. Paslı Jandarma Karakol Komutanlığındaki sorgusu tamamlanan Ertan B, güvenlik önlemleri altında Kağızman Adliyesine nakledildi. Tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Ertan B, "resmi evrakta sahtecilik" ve şüpheli ve çelişkili ifadelerinden dolayı tutuklandı. Ertan B, Kars Cezaevine gönderildi.

SEDANUR'U ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Sedanur'un köyden fazla uzaklaşamaması üzerinde duran jandarma ise köy içerisinde boş evler ve fosseptik çukurlarının suyunu Kars Belediyesi'ne ait vidanjör ile çekerek aramaları sürdürüyor.

Kağızman'a bağlı Paslı köyünde yürütülen arama çalışmalarına Kars İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri, AFAD ve UMKE ekipleri ile vatandaşlar katılıyor.

Köy içi ve çevresinde İl Jandarma Komutanlığına bağlı iz takip köpeği 'Atak', arama kurtarma köpeği 'Gazel', Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı kadavra arama köpeği 'Obert' ve iz takip köpeği 'Calisto' ile yürütülüyor. 

DRONE İLE DESTEK VERİLİYOR

Köylerdeki evler yeniden tek tek aranırken, havadan ise arama çalışmalarına helikopter ve drone ile destek veriliyor.

Kağızman'a bağlı Paslı Köyü'nde 5 gün önce evinden meyve toplamak üzere çıkan ve bir daha haber alınamayan Sadanur Güzel'in kaybolmasıyla ilgili önceki gözaltına alınan komşuları E.B'nin jandarmadaki işlemleri ise sürüyor.

"KÖYDE SESSİZLİK HAKİM"

Öte yandan Sedanur Güzel'in yaşadığı Paslı Köyü'nde sessizlik hakim, ekipler birlikte arama çalışmalarına katılan köylüler, Sedanur Güzel'in evinde önünde toplanarak Sedanur'dan gelecek güzel haberi bekliyor. Sessiz bekleyişin devam ettiği Paslı köyünde Sedanur Güzel, arama çalışmaları 5'ince gününde de devam ediyor.

 

YORUMLAR
  Nobel ödüllü Bilim İnsanlarının dünyanın sonu tahminleri!
Nobel ödüllü Bilim İnsanlarının dünyanın sonu tahminleri!