A24.com.tr » yaşam » Kars 10 ocak 2019 okullar tatil mi | Kars'ta yarın (perşembe) okul var mı | Kars Valiliği resmi açıklama

Kars 10 ocak 2019 okullar tatil mi | Kars'ta yarın (perşembe) okul var mı | Kars Valiliği resmi açıklama

Kars 10 ocak 2019 okullar tatil mi | Kars'ta yarın (perşembe) okul var mı | Kars Valiliği resmi açıklama

Kars'ta yarın okullar tatil mi? Kars 10 Ocak 2019 perşembe okul tatil mi? Kars Valiliği resmi açıklama yaptı mı? İşte detaylar...

Kars'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle öğrencilerde tatil beklentisi oluştu. Peki Kars'ta perşembe günü okullar tatil mi?

KARS'TA YARIN OKULLAR TATİL Mİ? (10 OCAK 2019 perşembe)

Kars'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde yarın okullar tatil edildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşullarının il genelinde etkili olması nedeniyle tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yarın eğitim öğretime ara verildiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

Öte yandan kentte 3 gündür etkisini sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı nedeniyle hem hava hem de kara ulaşımında aksamalar yaşanıyor.

Kar yağışı nedeniyle 111 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

VALİLİĞİN RESMİ SAYFASI (TIKLAYINIZ)

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle kar, Akdeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güneybatısında yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenen yağışların; Adana, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Şanlıurfa'da kuvvetli yağmur ve sağanak (30-60 kg/m2), Samsun, Ordu ve Gaziantep'te kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur (21-50 kg/m2), Amasya, Tokat, Çorum'un doğu ilçeleri, Kahramanmaraş, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari ve Şırnak ile Malatya, Tunceli, Erzurum ve Van'ın güney ilçelerinde yoğun kar (20-50 cm.) şeklinde olması bekleniyor. 

Yağışların; Amasya, Tokat, Çorum'un doğu ilçeleri, Kahramanmaraş, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari ve Şırnak ile Malatya, Tunceli, Erzurum ve Van'ın güney ilçelerinde yoğun kar (20-50 cm.) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Çığ Tehlikesi, Buzlanma ve Don Olayı, Ulaşımda Aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YORUMLAR
  Bitcoin dünyanın elektriğini tüketmeye devam ediyor!
Bitcoin dünyanın elektriğini tüketmeye devam ediyor!