A24.com.tr » eğitim » Karneler saat kaçta verilecek, karneler ne zaman verilecek, takdir teşekkür nasıl alınır?

Karneler saat kaçta verilecek, karneler ne zaman verilecek, takdir teşekkür nasıl alınır?

Karneler saat kaçta verilecek, karneler ne zaman verilecek, takdir teşekkür nasıl alınır?

Koca bir eğitim döneminin ilk dönemi sona ererken öğrenciler karne heyecanına kapıldı. Veliler ise karnelerin ne zaman, saat kaçta verileceğini merak ediyor.

 Karneler saat kaçta verilecek veliler tarafından oldukça merak edilip araştırılıyor. İşte ayrıntılar...

2018-2019 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi yarın sona eriyor. Öğrenci ve veliler karne heyecanı yaşıyor. Karnelerin ne zaman dağıtılacağı şimdiden aratılmaya başlarken öğrenciler takdir teşekkür hesaplama işleminin nasıl yapılacağını sorguluyor.

KARNELER NE ZAMAN VERİLECEK?

Karnelerin dağıtılma saatleri okuldan okula farklılık gösterebiliyor. Genellikle sabahçı öğrenciler karnelerini 09.00-11.00 gibi alırken öğlenciler ise 11.00-13.00 saatleri arasında alıyor.

TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA

1 Eylül tarihi itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen öğrenciler not ortalamasını tutturması halinde teşekkür ya da takdir belgesi alabilecek.

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,

b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,

c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.

YORUMLAR
  Üniversiteye girişte yeni sınav sistemi olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) nedir?
Üniversiteye girişte yeni sınav sistemi olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) nedir?