A24.com.tr » gündem » Karaismailoğlu açıkladı: Belgeler 3 ay uzatıldı

Karaismailoğlu açıkladı: Belgeler 3 ay uzatıldı

Karaismailoğlu açıkladı: Belgeler 3 ay uzatıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, denizcilik sektörü temsilcileri ile bir araya gelerek yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında denizcilik sektörüne destek amaçlı 39 tedbiri hayata geçti

Kılavuz kaptanlar hariç gemilerle temasın kesildiğini, tüm gemi, deniz araçları ile gemi adamları ve şirketlerin belgelerinin 3 ay süre ile uzatıldığını söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, deniz taşımacılığında insan temasının sıfıra indirilerek ihracat ve ithalatın sürdürüldüğünü söyledi.  Bakan  Koca, "Aldığımız tedbirler ile risk faktörlerini sektörde minimize etme gayreti içinde olduk. Çünkü biliyoruz ki COVID-19 mücadelesinin sürdürülmesi üretimin, istihdamın ve uluslararası ticaretin devam etmesi için deniz taşımacılığının idamesi her zamankinden daha fazla önem arz etmektedir. Bu amaçla 39 tedbiri ivedilikle yürürlüğe koyduk. Amacımız bellidir deniz taşımacılığında insan temasını sıfıra indirerek ihracat ve ithalatı sürdürmek, dorse taşımacılığına kesintisiz devam etmek, gemiadamlarının liman ve kıyı tesislerinde değişimlerini karantina tedbirleri çerçevesinde kolaylaştırmak ve sürdürebilirliğini sağlamak. Bu anlayışla da çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Denizcilik sektörünün bu ortamdan en az şekilde etkilenmesi için tüm imkanların seferber edildiğini söyleyen Karaismailoğlu, "Denizcilik sektörümüzün bu ortamdan en az şekilde etkilenmesi için tüm imkânları kullanıyoruz. Keza bildiğiniz gibi kamu olarak tüm sektörleri desteklemek için, tüm imkânlarımızı seferber ederken özel sektörümüzün de elinden geleni yaptığını biliyoruz. Ancak bilin ki bu sancılı dönemi başarıyla geride bırakacak ekonomik altyapıya sahip bir ülkeyiz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
  Türkiye galibiyete kitlendi! Türkiye İzlanda maçı ne zaman? hangi Kanalda? Kadrolar açıklandı mı?
Türkiye galibiyete kitlendi! Türkiye İzlanda maçı ne zaman? hangi Kanalda? Kadrolar açıklandı mı?