A24.com.tr » yaşam » Kar ne zaman yağacak, İstanbul'a kar yağacak mı?

Kar ne zaman yağacak, İstanbul'a kar yağacak mı?

Kar ne zaman yağacak, İstanbul'a kar yağacak mı?

Meteorolojiden yapğılan açıklamalara göre İstanbul'da soğuk ve yağmurlu hava lodosun etkisiyle hayatı olumsuz şekilde etkileyecek. Açıklamaya göre yarından itibaren hava sıcaklıkları artacak.

 Meteorolojiden yapılan açıklamalara göre İstanbul'da yağmur ve soğuk hava etkili olacak ve lodosla birlikte soğuk daha fazla hissedilecek. 

İstanbul ve Ankara hava durumu için yeni uyarı geldi meteoroloji açıkladı. İstanbul'da etkili olan sağanak yağış yarına kadar devam edecek sıcaklık değerleri mevsim normallerinin altında. 4 ile ise kar yağdı. Doğu'da birçok ile ise kar yağdı. Kars, Ardahan, Erzurum ve Ağrı'da kar yağışı etkili oldu bazı yerlerde kar kalınlığı 10 cm kadar ulaştı. Peki Ankara, Kocaeli, Düzce, Bolu, Edirne, Afyon, İzmit, Kayseri, Antalya, İzmir hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji uyardı! Kar geliyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece düşmesiyle yüksek kesimlerde kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın parçalı yer yer çok bulutlu, öğlen saatlerinden sonra yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, akşam saatlerinden sonra yer yer karla karışık yağmur ve yükseklerde kar yağışlı olması öngörülüyor. Sıcaklığın 2 ila 4 derece düşeceği bölgede, rüzgarın kuzey yönlerden hafif ve zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

“Doğu’da sobalar kuruldu, kış hazırlığı başladı”

Erzurum’da havaların soğumasıyla birlikte kış kendini iyice hissettirirken soba ve kaloriferlerde yanmaya başladı. Vatandaşlar karbonmonoksit zehirlenmelerine tedbir olması adına bacalarını ve soba borularını temizlemek için çatılara çıktı. 75 yaşındaki Naime Diler isimli kadının çatıda soba borularını temizlemesi ise objektiflere yansıdı. Çatıda soba borularını temizleyerek kışa hazırlık yaptığını ifade eden Naime Diler, “Doğu’da kış daha sert geçiyor. Havalar soğuk artık akşamları üşüyoruz. Sobanın tıkanmaması için çatıda boruları temizliyorum.” dedi.

Öte yandan kış aylarının gelmesiyle birlikte artan yakıt faturalarının, dar gelirli vatandaşların çilesi haline gelmemesi, ısınma masraflarını en aza indirmenin yolları hakkında bilgi veren uzmanlar, aynı zamanda soba zehirlenmelerine karşı da vatandaşları uyardılar.

İSTANBUL İÇİN YENİ METEOROLOJİK UYARI!

İstanbul hava durumu son tahmin meteorolji açıkladı. İstanbul'da sağanak yağış gün boyu etkili olacak, akşam saatlerinde etkisi azalacak olan sağanak yağışlar yarın bölgeyi terk ediyor. Sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek.
İstanbul için 5 günlük hava raporu...

İSTANBUL'DA SEFERLERE LODOS ENGELİ

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsü (BUDO)Marmara Denizi'ndeki olumsuz hava koşulları nedeniyle bu sabah yapılması planlanan bazı deniz otobüsü ve feribot seferlerinin iptal edildiğini açıkladı.

İDO'dan yapılan açıklamaya göre iptal edilen seferler şöyle:

06.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy-Beşiktaş (Deniz Otobüsü),

07:00 Yenikapı - Bandırma (Hızlı Feribot),

07.30 Beşiktaş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa (Deniz Otobüsü),

07.45 Bandırma - Yenikapı- Bostancı (Deniz Otobüsü),

08.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy-Beşiktaş (Deniz Otobüsü),

08.30 Armutlu-Armutlu TK-Yenikapı-Kadiköy (Deniz Otobüsü),

09.30 Beşiktaş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa (Deniz Otobüsü),

10: 30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy (Deniz Otobüsü).

BUDO'nun iptal ettiği seferler ise şöyle:

07.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş),

08.00; İstanbul (Kabataş)- Bursa (Mudanya),

08.30; Bursa (Mudanya)- İstanbul(Büyükçekmece),

09.00; Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş),

09.00; Bursa (Mudanya) - Armutlu (İhlas),

09.30; Armutlu(İhlas)- İstanbul (Kabataş). * İstanbul (Büyükçekmece)- Bursa (Mudanya).

10.45; İstanbul (Kabataş)- Bursa (Mudanya),

11.00; Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş).

12.30; İstanbul (Kabataş)- Bursa(Mudanya).

KALINLIK 10 SANTİMETREYE ULAŞTI

Erzurum-Tortum karayolunun yüksek kesimlerindeki yağış nedeniyle Güzelyayla Geçidi'nde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

MAHALLE BEYAZA BÜRÜNDÜ

Merkeze bağlı Karagöbek Mahallesi ise mevsimin ilk karının yağmasının ardından beyaza büründü, yol kenarlarındaki ağaçlar da karla kaplandı.

KARS'A DA İLK KAR DÜŞTÜ

Kars'ta, hava sıcaklıklarının sıfırın altında 1 dereceye düşmesiyle mevsimin ilk kar yağışı başladı. Kent merkezi, gece etkili olmaya başlayan kar yağışı dolayısıyla sabah beyaza büründü. Hava sıcaklıklarının, mevsim normallerinin altına gerileyerek sıfırın altında 1 dereceye kadar düşmesiyle etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Etkisini sabah artıran yağış nedeniyle okula ve iş yerlerine giden vatandaşların zorlandıkları görüldü.

Kentte kar yağışının bugün öğleye kadar devam etmesi bekleniyor.

İSTANBUL HAVA DURUMU YENİ UYARI GELDİ

İstanbul hava durumu son tahmin meteoroloji açıkladı. Sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış bugün yer yer etkisini arttıracak. Sağanak yağışların yarın da etkili olması bekleniyor.

YORUMLAR
  Ezan sesini duyan köpekler neden hep birlikte ulumaya başlar?
Ezan sesini duyan köpekler neden hep birlikte ulumaya başlar?