A24.com.tr » gündem » Kanal İstanbul'un ÇED Raporu onaylandı

Kanal İstanbul'un ÇED Raporu onaylandı

Kanal İstanbul'un ÇED Raporu onaylandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, tartışma yaratan proje Kanal İstanbul'la ilgili ÇED Raporu'nun onaylandığını duyurdu.

Kanal İstanbul projesi, son günlerin en tartışılan konusu olmaya devam ediyor.

Muhalefet projenin yapılmaması gerektiğini savunurken hükümet kararlılıkla projenin önemini anlatmaya devam ediyor.

Süreç devam ederken Kanal İstanbul'un ÇED Raporu'nun onaylandığı açıkladı.

Açıklama, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan geldi.

Bakan Kurum, Kanal İstanbul projesiyle ilgili şu açıklamaları yaptı;

"Bizim amacımız, derdimiz kimseyi ezmek ve ezdirmek değildir. Biz aksine her zaman yaptığımız projelerde katılımcı, çevreyi ve doğayı koruyan, milletimizin menfaatini içeren projeler gerçekleştirmeye çalıştık.

18 yıllık AK Parti iktidarı sürecinde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yaptığımız tüm projelerde attığımız her adımda önceliğimiz çevremiz ve doğamız oldu. Konuştuğumuz konferans akıllı şehirler konferansı. Bu çerçevede bakanlığımızın direkt alanı olan ve yayınladığımız yönetmelik çerçevesinde dünyada 4’üncü ülke olarak yayınlıyoruz.

BOĞAZ'I KURTARMA PROJESİDİR

Şehirlerimizi akıllı ulaşım sistemleriyle, akıllı alt yapılarla başka bir boyuta taşıyacak, hem tasarrufu ön planda tutacak, tek portaldan insanların hayatlarını kolaylaştıracak adımları atıyoruz. Söz konusu Kanal İstanbul projesi ise yine bakanlığımızı ilgilendiren, bakanlığımızın görev alanı içerisinde, Ulaştırma Bakanlığımız ile birlikte yürüttüğümüz ÇED sürecini, planlama sürecini yine Bakanlığımızın ürettiği uygulama sürecini, asrın projesi diyeceğimiz İstanbul Boğazı'nı koruma ve kurtarma projesidir.

YORUMLAR
  Hangi ünlü hangi takıma gönül vermiş?
Hangi ünlü hangi takıma gönül vermiş?