A24.com.tr » medya » Kanal D Ana Haber Ahmet Hakan'a emanet

Kanal D Ana Haber Ahmet Hakan'a emanet

Kanal D Ana Haber Ahmet Hakan'a emanet

Mehmet Ali Birand'ın ölümünden bu yana bir türlü ana haber bülteninde eski başarısını yakalayamayan Kanal D, yeni yılla birlikte ana haberdeki ekran yüzünü değiştirme kararı aldı.

Ünlü gazeteci Mehmet Ali Birand'ın 2013'te hayatını kaybetmesinden sonra ana haber bülteni için Serdar Cebe, Gözde Atasoy ve Cüneyt Özdemir'i deneyen Kanal D, haber bültenleri arasındaki reyting yarışında gerilerde kalınca bir kez daha değişikliğe gitme kararı aldı.

Yeni yılda Kanal D’nin haberlerini Hürriyet yazarı Ahmet Hakan sunacak. Hakan, sadece haberleri sunmayacak, haber merkezinde aktif rol de alacak.

AHMET HAKAN KİMDİR?

Ahmet Hakan Coşkun, 11 Ağustos 1967’de Yozgat’ta doğdu. Müftü olan babasının devlet memurluğu şartları nedeniyle Ağrı, Amasaya, Çanakkale, Balıkesir gibi çeşitli illerde çocukluk yıllarını geçirdi.

Lise öğrenimini İmam Hatip’te tamamladıktan sonra, birkaç yıl Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde okudu.

Üniversite yıllarında çeşitli hikayeler yazan ve bazı hikayeleri ‘Yedi İklim’ dergisinde yayınlanan Ahmet Hakan’ın gazetecilik serüveni 1993-1994 yıllarında İstanbul’a gelmesi ve TGRT’ye muhabir olarak alınmasıyla başladı.‘Yankı’ adlı haber programının ekibinde görev aldı.

Bu sırada Kanal 7 Televizyonu kurulma aşamasındaydı. Ahmet Hakan da kanalın açılmasıyla kadroya dahil oldu. Bir süre muhabir olarak çalıştıktan sonra 1995’ten 2003 yılına kadar Kanal 7’de haber müdürlüğü ve haber sunuculuğu yaptı. Yine aynı kanalda ‘İskele Sancak’ adlı programa imzasını atan Ahmet Hakan, bu programın sunuculuğunu da üstlendi.

Daha sonra Yeni Şafak Gazetesi’nde yazarlığa başlamasının ardından sırasıyla Sabah Gazetesi ve Hürriyet Gazetesi’nde yazıları yayınlandı.

Ahmet Hakan halen Hürriyet Gazetesi’nde köşe yazarlığına devam ediyor. 

YORUMLAR
  Ripple nedir, nasıl alınır? (Ripple hakkında bilmeniz gereken her şey)
Ripple nedir, nasıl alınır? (Ripple hakkında bilmeniz gereken her şey)