A24.com.tr » yaşam » İzmir'de 68 göçmen, kayalıklarda mahsur kaldı

İzmir'de 68 göçmen, kayalıklarda mahsur kaldı

İzmir'de 68 göçmen, kayalıklarda mahsur kaldı

Kaça yollardan Yunan adalarına geçmek isteyen 68 göçmen, İzmir'in Dikili ilçesinde kayalıklarda mahsur kaldı. Kadın ve çocukların yoğunlukta olduğu grubu kurtarmak için ekipler seferber oldu.

İzmir'de sabah saatlerinde sahil güvenliği alarma geçiren bir ihbar geldi.

Alınan bilgiye göre, gece "ALO 158 Sahil Güvenlik İhbar ve Talep Hattı"nı arayan bir kişi, bir grup göçmenin denizdeki kayalıklarda mahsur kaldığı ihbarında bulundu. Konuyu araştıran Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, aramanın Dikili'nin Bademli Mahallesi açıklarından yapıldığını belirledi.

Bölgeye hareket eden sahil güvenlik botları ve helikopteri, kayalıklarda bir lastik bot ile 68 göçmen olduğunu tespit etti. Bunun üzerine bölgeye 2 helikopter ve denizden de Sahil Güvenlik Komutanlığı botu gönderildi.

5 ÇOCUK VE BİR KADIN KURTARILDI

Bölgenin kayalık olması nedeniyle havanın aydınlanmasını bekleyen ekipler, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte mahsur kalan göçmenlere helikopterle insani yardım ulaştırdı. İlk etapta kayalıklarda bekleyen 5 çocuk ve bir kadın, arama kurtarma timi tarafından çelik halatla helikoptere alındı. Çocuklar, helikopterle Dikili Limanına götürüldü. Diğer göçmenler ise deniz yoluyla Dikili Limanına götürülecek. Bu arada, göçmenleri taşıyan lastik botun kayalıklar arasında olduğu görüldü. Limanda sağlık ekipleri de hazır bekletiliyor.  

YORUMLAR
  Şahan Gökbakar Recep İvedik serisi hakkında açıklamalarda bulundu
Şahan Gökbakar Recep İvedik serisi hakkında açıklamalarda bulundu