A24.com.tr » yaşam » İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü'nden aile içi atama

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü'nden aile içi atama

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü'nden aile içi atama

Türkiye'deki devlet üniversiteleri bir bir 'aile üniversitesi' oluyor. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü rektörü Mustafa Güden, sekreter olan eşini basın biriminin başına getirdi...

Kamuyounda oluşan tepkilere rağmen üniversite rektörleri, birinci dereceden yakınlarını, 'kıyak makamlara' atamaktan vazgeçmiyor.

Son dönemde rektörlerin üniversitelerde yaptığı ilginç atamalar gündemde sıklıkla yer alıyor. Henüz Pamukkale Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın, İmam Hatip Ortaokulu'nda öğretmen olarak görev yapan eşi Derya Bağ'ı İslami İlimler Enstitüsü'ne Enstitü Sekreteri olarak ataması unutulmamışken yeni bir haber de İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden geldi.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde 7 yıldır rektörlük yapan Mustafa Güden, sekreter olan eşi Gülay Güden’i enstitünün Basın ve Halkla İlişkiler Birimi Şube Müdürü olarak atadı.

İşte üniversite sayfasındaki rektörün görüntüsü: 

Prof. Dr. Mustafa Güden, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde 2010 yılında rektörlük seçimlerinde ikinci olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atanmıştı. 2010 yılından beri görevde olan Prof. Dr. Güden, enstitü bünyesinde sekreter olarak çalışan eşi Gülay Güden’i Basın ve Halkla İlişkiler Birimi Şube Müdürü olarak atamasıyla okul gündeminde.

Cevap ve Düzeltme Metni

09.08.2017 tarihinde Memurlar Net İnternet sitesinde yer alan haberde "Rektör,eşini basın danışmanı yaptı. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mustafa Güden, sekreter olan eşini basın biriminin başına getirdi. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde 7 yıldır rektörlük yapan Mustafa Güden, sekreter olan eşi Gülay Güden'i enstitünün Basın ve Halkla ilişkiler Birimi Şube Müdürü olarak atadı." İfadelerine edilmiştir.

Tamamen mesnetsiz olarak yapılan bu haber hem müvekkil idare, hem de Rektör Prof. Dr. Mustafa Güden ve eşi Gülay Güden hakkında küçük düşürücü ve kamuoyu nezdinde kişilik haltlarına saldırı niteliğini taşımaktadır. Haberde adeta Gülay Güden'in hakkı olmadan kayrılma suretiyle şube müdürlüğüne atandığı ima edilmektedir.

Öncelikle belirtmek gerekir ki; Ancak Basın Halkla İlişkiler Birimi Şube müdürlüğü statüsünde değildir. Rektör Prof. Dr. Mustafa Güden'in eşi Gülay Güden 07.12.1998 tarihinde memur olaıak İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde göreve başlamıştır. Kendisi uzun süreden beri Basın Halkla ilişkiler Biriminde çalışmaktadır. Gülay Güden'in tüm atamaları yürürlükteki mevzuat hükümleri doğrultusunda yapılmış olup, son olarak 02.08.2016 tarihinde açılan ve objektif olması için başka bir üniversite tarafından yapılan görevde yükselme sınavında başarılı olarak Şube Müdürü unvanını almaya hak kazanmış ve çalıştığı birimde görevine devam etmiştir. Gülay Güden bu güne kadar Rektörlük tarafından hiçbir idari göreve atanmamıştır.

YORUMLAR
  Kısmetse Olur'da hangi isimler elenecek?
Kısmetse Olur'da hangi isimler elenecek?