A24.com.tr » çevre haberleri » İzmir yanıyor

İzmir yanıyor

İzmir yanıyor

İzmir’de, 20 Nisan 1950 tarihinde 32,5 dereceyi gösteren termometre, tam 66 yıl sonra bugün 31 dereceyi buldu.

 İzmir, en sıcak nisan ayını bugünlerde yaşıyor. İzmir’de mevsim normalleri 20,9 derece iken, bugün termometreler 31 dereceyi gösterdi.

EN SON 66 YIL ÖNCE NİSAN AYI ÇOK SICAK GEÇTİ

En son 20 Nisan 1950’de 32,5 dereceyi gören İzmirli vatandaşlar sokağa döküldü. Kimi piknik yaptı, kimi deniz kıyısında güneşli havanın tadını çıkardı. Çocuklar ise tehlikeli olmasına rağmen Kordon’da denize atlayarak serinlemeye çalıştı.

SICAKLIK PERŞEMBE GÜNÜ DÜŞECEK

Bölgedeki hava tahminlerini aktaran Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin Merkezi yetkilisi Rıza Seven, İzmir’in mevsim normalinin 20,9, Aydın’ın 22,5, Balıkesir’in 19,3, Çanakkale’nin 17,2 ve Manisa’nın 21,2 derece olduğunu kaydetti. Mevsim normallerinin üzerine çıkan hava sıcaklığı sadece İzmir’de değil, diğer illerde de arttı.

 

Aydın 33, Balıkesir 31, Çanakkale 25 ve Manisa 32 dereceye yükseldi. İzmir’de hava sıcaklığı yarın 28 derece olacak. Perşembe günü 22 dereceye kadar düşecek olan sıcaklık, cuma ve cumartesi günü yeniden yükselişe geçecek. Cuma ve cumartesi günü İzmir’deki hava sıcaklığı 25 derece olacak. Seven, önümüzdeki günlerde İzmir’de yağış beklenmediğini ancak çarşambayı perşembeye bağlayan gece Balıkesir’in kuzey ve doğu sınırında sağanak yağış beklendiğini ifade etti.

ÇOCUKLAR DENİZE GİRDİ

Güneşli havanın tadını çıkaranlar sıcak havadan memnun olduklarını söyledi. Abdulkadir Aslan isimli vatandaş, İzmir’in havasının da insanının da güzel olduğunu belirtirken, Erzincan’dan İzmir’e gelen Naide Şanlıoğlu da hava sıcaklığını fırsat bilerek gezmeye çıktıklarını söyledi. Kordon’da tehlikeli olmasına rağmen denize giren çocuklar denize girerek serinlemeye çalıştıklarını dile getirdi.

YORUMLAR
  Zengin iş adamlarının görgüsüzlükte sınır tanımayan çocukları!
Zengin iş adamlarının görgüsüzlükte sınır tanımayan çocukları!