A24.com.tr » eğitim » İyi seviyede İngilizce konuşabilmek için 2 bin kelime şart

İyi seviyede İngilizce konuşabilmek için 2 bin kelime şart

İyi seviyede İngilizce konuşabilmek için 2 bin kelime şart

25 dil bilen Dil Bilimci ve Yazar Emin Gulu, 2 bin kelimeyle konuşma dilinin yüzde 90 oranında tamamlanacağını savunuyor. Gulu, "Yabancı dil okuyarak değil duyarak öğrenilir" diyor.

Yabancı dil öğrenimi ülkemizde ne yazık ki büyük bir çoğunluğun başarısız olduğu alanların başında geliyor. Öyle ki dünya genelinde yapılan son araştırmalara göre Türkiye, İngilizce yeterlilik seviyesinde 26 Avrupa ülkesi arasında sondan ikinci sırada bulunuyor. Dünya genelindeki toplam 72 ülke arasında ise ülkemiz 51. sırada bulunuyor. Yılda milyonlarca kişi İngilizce kurslarında dil eğitimini geliştirmeyi arzulasa da istenilen seviyeye gelenlerin sayısı oldukça az.

Bir dili temel düzeyde biliyorum diyebilmek ve belli sınırlar dahilinde akıcı olarak konuşabilmek adına A2 seviyesinde olunması gerektiği varsayılıyor. Bir dil öğreniminde ilk hedefin büyük çoğunluğu aktif olarak kullanılabilen ve kalıcı şekilde öğrenilen 1000 – 1100 kelime olması gerektiğini söylemek mümkün. İnsanların ısrarla ‘Neden İngilizce öğrenemiyoruz?’ sorusuna bu kadar yanıt aramasının altında genel bir başarısızlık durumunun dışında çeşitli etkenler de bulunuyor. Son yapılan araştırmalara göre ilk, orta ve lise eğitimi boyunca ortalama 1296 saat İngilizce dersi görülüyor. Okulda alınan yabancı dil eğitiminin yanında yabancı dil kurslarına giden kişilerin sayısıda oldukça fazla ama buna rağmen çoğu kişi İngilizce seviyesinden memnun değil.

İlk 20 Günde İleri Düzeyde Sonuç

Bütün dillerin köklerini araştırarak ‘ Pratik Evrensel Gramer ’ metodunu geliştiren Dilbilimci ve Yazar Emin Gulu "İnsanlar herhangi bir şey öğrenmeye başladığında ilk ay içerisinde bir sonuç görmeliler ki kurslara devam etmek için heves ve istekleri bulunsun" diyerek sorunun uygulanan metodlarda olduğunu dile getirdi ve kendi uyguladığı yöntemde dilin sinerjik şekilde öğrenildiğini söyleyerek, "Bütün diller aynıdır, sadece iskeletinin anlaşılması gerekir. O yüzden insanlar geliştirdiğimiz metodla ilk 20 günde ileri düzeyde sonuç elde edebiliyorlar" ifadelerini kullandı.

Günümüzde gençler günde ortalama 400 kelime kullanıyorlar

İnsanın beyninde doğuştan gelen bir dil yetisinin olduğunu iddia eden Dilbilimci ve Yazar Emin Gulu’nun universal grammar teorisine göre hazırlanan 20 Günde İngilizce kitabı, bilimsel değil, pratikgramer içermesi ve Intermediate seviyesine kadar 2000 kelime öğretmesi ile dil öğrenmek isteyenlere kolaylık sağlıyor. Özellikle son dönemlerde gençlerimiz üzerinde yapılan çalışmalarda ortaya çıkan “Günümüzde gençler günde ortalama 400 kelime kullanıyorlar” yönündeki bulgular, tam da bu sorunun cevabına işaret etmektedir.

YORUMLAR
  Demet Akalın'ı twitter üzerinden takip edenlere sevindirici haber...
Demet Akalın'ı twitter üzerinden takip edenlere sevindirici haber...