A24.com.tr » gündem » İTÜ'lü gencin katillerine müebbet hapis istendi
İTÜ'lü gencin katillerine müebbet hapis istendi
30.09.2019
Saat: 23:12
Saat: 23:12

İstanbul Beyoğlu'nda gece saatlerinde para isteyen 2 kişinin saldırısına uğrayıp bıçaklanarak öldürülen İTÜ mezunu Halit Ayar'ın katilleri için müebbet hapis cezası istendi.
Beyoğlu’nda 7 Eylül 2019’da bıçaklanarak öldürülen İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) mezunu 23 yaşındaki Halit Ayar’ın ilgili soruşturma tamamlandı. Savcı, 2 şüpheli için “nitelikli kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, diğer suçlardan ise 32’şer yıla kadar hapis cezası talep etti.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Halit Ayar’ı öldürülmesi suçundan şüpheliler Emra Yaşar ve Erhan Kurdal hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle iddianame düzenledi. Şüpheliler hakkında ayrıca, “kasten öldürmeye teşebbüs” ve “nitelikli yağmaya teşebbüs” suçlarından da 21 yıldan 32’şer yıla kadar hapis cezası istendi.
YORUMLAR