A24.com.tr » dünya » İsviçre'de Türkiye karşıtı çirkin gösteri

İsviçre'de Türkiye karşıtı çirkin gösteri

İsviçre'de Türkiye karşıtı çirkin gösteri

İsviçre'nin Basel kentinde düzenlenen maske festivalinde Türkiye'ye yapılan düşmanlık gözler önüne serildi.

Avrupa'nın en iyi 50 festivalinden biri olarak gösterilen festivalde, Türkiye adeta bir canavar gibi gösterildi.

Almanya ve Hollanda başta olmak üzere, Avrupa genelinde referandum 'un da etkisiyle esen Türkiye karşıtı tavır, festivale katılan gruplara da malzeme oldu.

ÖZELLİKLE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I HEDEF ALDILAR

8 Mart'ta başlayan ve 3 gün süren festivalde bir grup, kendlerince "Türk" kıyafetleri ve özel hazırlanmış kostümler giyerek Türkiye'ye saldırdı.
Başlarındaki feslere 'Hayır' yazan, mehter takımı kılığına girmiş oynucuların ağzına 'bıçak' vererek Türkleri 'barbar' gibi göstermeye çalışan grup ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı temsil eden kukla ve maskelerle de "diktatör" imajı vermeye çalıştı.
Başka pek çok grubun da özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldığı görülen skandal festivale, sosyal medyadan tepki yağdı.

YORUMLAR
  Ünlülerin gerçek isimleri
Ünlülerin gerçek isimleri