A24.com.tr » politika » İşte Kemal Kılıçdaroğlu'na göre FETÖ'nün siyasi ayağı!

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'na göre FETÖ'nün siyasi ayağı!

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'na göre FETÖ'nün siyasi ayağı!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu haftalardır beklenen konuşmasını yaptı ve FETÖ'nün siyasi ayağını açıkladı. Kılıçdaroğlu, "Devleti FETÖ'ye teslim eden kişi Erdoğan'dır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Kılıçdarğlu geçen hafta gerçekleştirdiği CHP grup toplantısında bu haftayı işaret ederek, "FETÖ'nün siyasi ayağını açıklayacağım" demişti.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Mavi berelilerin sorunları var. Şöyle diyorlar: Aynı mevzide aynı patikada görevde nöbette tatbikatta, operasyonda, karada, denizde, havada, mühimmat ile üçlü dörtlü ranzalarda aynı şartlarda yattığımızı unutanlara sizin desteğiniz ile tekrar hatırlatabileceğimizi ümit ediyoruz. Sorunlarımıza duyarsız kalınması yoksulluk sınırının iki katı altında aylı kalıyorken, emekli maşımız gönlümüzü çok incitiyor diyor. Bizler siyasileri sadece şehit merasimlerinde değil ekonomik sosyal sorunlarımız olduğunda da yanımızda görmek istiyoruz. Ama görüyoruz her defasında sorunlarımıza insani hassasiyet göremiyoruz. Bizler imtiyaz değil adalet istiyoruz' diyorlar. 

FETÖ'nün siyasi ayağını açıklayacağım, Bilal'e anlatır gibi anlatacağım. Kim bu siyasi ayak? Cumhurbaşkanlığı'na bağlı bir birimin raporu, "FETÖ devletin bütün kılcal damarlarına sızıyor" diyor, FETÖ terör örgütünün elemanlarını devletin tüm kılcal damarlarına km nasıl yerleştirdi. Polise, içişleri bakanlıklarına, paşalar, generaller, buralara nasıl yerleştiler. buraya terör örgütünü yerleştirenlere FETÖ'nün siyasi ayağı diyoruz.

İktidardaki parti madem ki bu atamaları yapmakla tek yetkili, bu parti terör örgütü üyelerini devletin kılcal damarlarına yerleştirirken ben bunların dürüst olduğunu sanıyordum, ben ihanet etmeyeceklerini, düşünüyordum diyebilir mi? Hiçbir yönetici hele hele devleti yöneten hiçbir yönetici de haberim yoktur diyemez. Neden izlerler? Devlet bakidir. Devleti yöneten siyasi parti ise geçicidir. İktidar partisinin süresi vardır. Devleti baki kılan devletteki liyakat sistemidir. Devletin bürokrasisi devletin hafızasıdr. O nedenle her türlü istihbarat bilgisi devletin arşivine vardır.

FETÖ’nün faaliyetleri devlet tarafından izleniyor muydu? Evet izleniyordu. Eskiden beri. 3 Nisan 1991 tarihli MİT rapor, Fethullah Gülen'in siyasi hareketlerini o raporda yazmışlar.

Sadece 1991 yılında MİT rapor düzenlendi?

FETÖ ile ilgili istihbaratı sadece MİT mi topluyordu? Hayır emniyet, jandarma milli istihbarat da FETÖ ile ilgili istihbaratı düzenli topluyordu. Biraz daha yukarı çıkalım. MGK FETÖ ile mücadele edilmeli gerekli önlemler alınmalı diye bir karar aldı mı? Bu olay oturulup tartışıldı, konuşuldu mu? FETÖ’nün bir terör örgütü olduğuna dair bir tespit yapıldı mı? Evet. O kararın başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. 

TC‘nin bekasını koruyan geleceğini koruyan hangi siyasi parti olursa olsun bu ülkenin çıkarları için çalışması önceleyen MGK karar alıyor. Gülen hareketi tehlikelidir, derhal içeride ve dışarıdaki faaliyetlerine karşı önlem alın diye. Yürütme organlarına bunun duyurulması isteniyor.

MGK kararına karşın dönemin hükûmeti ne yapmıştır? Altına da basmış imzayı da ne yaptı? Dönemin müsteşarının yazdığı kitap: Tavsiye kararı başbakanlığa bildirildikten sonra, konuyu başbakanımıza açtım. Gelen yazıyı dosyasına kaldırmaya karar verdik. Bu karar metni, bakanlar kurulunda imzaya açılması hakkında hiçbir işlem yapılmadı. Konudan MGK toplantısına katılan bakanlar dışında kimsenin haberi olmadı. Onları endişeye sevk edecek bir sonucun doğmamasına özen gösterildi. Bütün toplumsal ve siyasi riski hükûmet adına sayın başbakan üstlendi. FETÖ’nün siyasi ayağı kim? Vicdanı olan herkese soruyorum; Bu memleketi sevenler adına soruyorum; FETÖ’nün siyasi ayağı kim? Ben biliyorum neler söyleyeceğini. Nasıl bağıracağını da biliyorum. Çok bağırınca benim geri adım atacağımı sanıyor istediğin kadar bağır istersen borazanla bağır. Ben bu millete doğruları söyleyeceğim. Erdoğan 3 Ağustos 2016’da ,ü ‘Dedik ki bir ortak yanımız vardı.  Aynı menzile giden farklı yollardan giden bu yapıyla bambaşka niyetlerinin sinsi planların örtüsü olduğunu görmedik, göremedik’ diyor. Bir başbakan düşünün imzasını inkâr ediyor. MGK kararını inkar ediyor. Bu kişi biliyorsunuz büyük orta doğu projesinin eş başkanıdır, bu kişinin Türkiye’nin bekası diye bir sorunu yoktur. 12 yıl önce önüne konur MGK kurulu kararı sonra hiçbir şey yapmazsınız.

MGK’nın bu kararına rağmen FETÖ devletin kılcal damarlarına sızmaya başladı mı veya devam etti mi? Sızma diyorum ama yerleştirme. Bu güzelim ülkeye ihanet etmeye devam ettiler. Devletin en hassas kurumlarına FETÖ’nün elemanlarını bir bir yerleştirmeye devam ettiler. TÜBİTAK, mit, YÖK, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na, ÖSYM’ye, soruların çalınıp FETÖ’cülere verilmesine, bunun bilinmesine rağmen susulmasına, bütün bunların tamamı aşama aşama gerçekleşti.

FETÖ’nün yürütme organının yetkilerini aşan talepleri nasıl yerine getirildi? TBMM FETÖ’nün taleplerini yerine getirmek için araç olarak kullanıldı. Yasa ile kitleler halinde atamaların yapılmasının önü açıldı. 6 bin 110 saylı kanun, Yargıtay ve Danıştay’a hâkimler sevk edildi. Ben bu kürsüden Yargıtay’a 160 militan atadınız diye isyan etmiştim. Şimdi çoğu cezaevinde bazıları da kaçak. Kim haklı? Biz haklıyız. Bazen de KHK yetkisi alıyorlar. Bakınız, devlette liyakatten söz etmiştim. Bir kişinin Danıştay, Yargıtay, Anayasa üyesi olması için belli bir süre o işi yapması lazım. KHK yetkisi aldılar. Danıştay ve Başsavcısı olmak için görev yapma sürelerini indirdiler. Yargıtay başkanı ve başsavcı seçilmek için gereken 8 yıllık süreyi 4’e indirdiler. Bunu yapan kim? Hangi başbakanın imzası var? AK Partiye destek veren partinin liderine de sormak isterim; bunları ben görüyorum da sen mi görmüyorsun? Sizin milliyetçiliğiniz her ortamda tartışılır. Bu kavgaların tamamını biz verdik arkadaşlar.

Toplu FETÖ’cü yerleştirme sadece Danıştay ve Başsavcılıkta mı oldu? Hayır orduda da oldu. 17-25 büyük rüşvet olayından sonra oldu. Bununla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı bir iddianame var.

Kimdir bu siyasi otorite? Bu siyasi otorite FETÖ’nün siyasi ayağıdır. Hükûmete yaptırıyor bunu. Parlamentodan zorla geçiriyor. Çoğunluğum var diyor. Milletvekilleri konusunda bir şey söylemek istemiyorum ama devleti FETÖ’ye teslim eden kişinin adı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Herkes bilmeli bunu.

FETÖ ne zaman kendini devletin tek fiili, hakimi olarak görmeye başladı? Örgüt 2007 yılından sonra Erdoğan’ın sayesinde örgütlenmesini tamamlamış, güç dengesini sağlamış ve operasyon hünerlerini ortaya koymuştur. Anayasa değişikliği örgütü devlet içinde çok ileriye taşımıştır. 12 Eylül 2010 sonrasında artık örgüt kendini devletin tek hakimi olarak görmeye başlamıştır. Bunu yaptıran kimdir? Erdoğan’dır. Anayasa değişiklikleri için ne diyordu Fethullah Gülen? ‘Ölüler bile mezarlarından çıkıp oy kullanmalı.’

2013 yılında 17-25 Erdoğan ve ailesinin yaptığı büyük rüşvet olaylarını hepimiz öğrendik. Yapılan yolsuzlukların tamamı doğrudur. Hortumun tamamı doğrudur. Bunu söyledim diye dava açtı. Avukatımız sağ olsun tapeleri getirin dedi, vay sen misin tapeleri isteyen, şimdi avukatı FETÖ’cülükten içeri atmaya çalışıyorlar. Sanıyor ki geri adım atacak Celal Bey. Bizde geri adım atmak yok."

17-25 büyük yolsuzluk olayından sonra MGK kurulan istihbarat örgütleri FETÖ ile ilgili raporlar verdiler mi?2.5 yıl geçiyor? 15 kez MGK toplanıyor ve FETÖ ile ilgili raporlar hükûmete yine veriliyor.

Devletin kozmik odasını yani devletin mahremini FETÖ unsurlarına kim açtı? Devletin bütün sırrı orada. Bir kişinin talimatıyla açıldı: Recep Tayyip Erdoğan. Şimdi bütün milletin vicdanına, ahlakına, adaletin sesleniyorum,

 Devletin en mahrem olayını, devletin sırlarını bir terör örgütüne talimatla açtırmak vatan hainliği değil midir? FETÖ’nün siyasi ayağı, ne ayağı kardeşim, kokan bir ayağı.

Sayın İlker Başbuğ, FETÖ’nün siyasi ayağını açıkladı mı? Yok dersek yalan olur. Bunun ortaya çıkması için siyasi iktidarın ağırlığını ortaya koyması lazım.

Atanmak için tek şart vardı FETÖ’cü olmak. Yine iddianameden: Devlet yönetiminde yalnız ehliyet liyakatle hareket edilmedi. Türkiye sırf Fethullah gülen cemaatinden olmanın atamada yeterli olduğu bir dönem yaşanmıştır.

FETÖ ile gerçekten mücadele ediliyor mu? FETÖ unsurları devletten temizlendi mi? Herkes biliyor ki FETÖ ile samimi bir mücadele verilmiş değildir. Parası, kayındeperi olan dışarıda. Siyasi arkası olanların kılına dokunulmadı. FETÖ’cü oldukları düşünülen 215 bin kişilik bir ByLock listesi var. Niye açıklamıyorlar bu listeyi? Neden korkuyorsunuz. Hiçbir ayıklama yapmadan açıklayın kardeşim. ByLock’u listesini açıklamıyorsan FETÖ’ye destek veriyorsun demektir.

Korktukları bir şey var darbe girişimi gecesine ait HTS kayıtlarını getirmiyorlar. Darbe girişimi başarılı olsaydı kimler başta olacaktı? Bu listeler Erdoğan’da. Niye açıklamaz? Bu darbe girişimi olsaydı kimin nerede olacağı belli değil miydi? Hangi gerekçeyle açıklamıyorlar? TBMM’de araştırma komisyonu yaptık, 15 Temmuz darbe girişiminin ayrıntılarını öğreneceğiz. Bütün olayları öğreneceğimiz iki kişi var dönemin MİT ve Genel Kurmay Başkanı, gelmediler. Erdoğan göndermedi. Niye? FETÖ’nün siyasi ayağı ortaya çıkar diye göndermedi.

FETÖ borsasını kimler kurdu. FETÖ borsasını kuranlar içinde Erdoğan’ın avukatları da var. Mal varlıklarını inceleyin dedim. Niye incelemiyorlar?

Fettah Tamince FETÖ’nün siyasi ayağı tarafından koruma altında."

YORUMLAR
  Köyden İndim Şehire filminde sizi şaşırtacak 14 farklı detay!
Köyden İndim Şehire filminde sizi şaşırtacak 14 farklı detay!