A24.com.tr » yaşam » İstanbul'da yarın okullar tatil mi 13 aralık perşembe okul var mı yok mu?

İstanbul'da yarın okullar tatil mi 13 aralık perşembe okul var mı yok mu?

İstanbul'da yarın okullar tatil mi 13 aralık perşembe okul var mı yok mu?

Yurdun büyük bir kesimini etkisi altına alan kar yağışı İstanbul'a da giriş yaptı. Özellikler batı kesimlerde etkisini arttıran kar yağışından sonra okullar tatil olacak mı merak konusu oldu.

 İstanbul'da yağan karla birlikte megakentte oturan vatandaşlar okulların tatil olup olmayacağı konusunda meraklanmaya başladı. 

Hava sıcaklıkları geçtiğimiz haftaya göre hızla düştü ve kar yağışı yurdu sardı. Türkiye’nin doğusundan itibaren etkisini gösteren karlı hava dalgası kıyı kesimler ve Güney Doğu Anadolu hariç tüm bölgelerde kendisini gösteriyor. Akdeniz’de ise fırtına bekleniyor. Ankara için kar yağışı tahmininde bulunan Meteoroloji, İstanbul’un yüksek kesimlerine ise karla karışık yağmur uyarısında bulundu.

Okulların tatil olup olmayacağıyla ilgili resmi açıklama yapılır yapılmaz haberimizden öğrenebilirsiniz.

İSTANBUL’DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI!

İstanbul’da da kar yağışı başladı. Kar yağışı şu sıralarda Beylikdüzü’nde etkili oluyor. İstanbul’un yüksek kesimlerinde kar yağışının bugün aralıklarla kendini göstermesi bekleniyor.

FIRTINAYA DİKKAT!

Meteoroloji’nin fırtına uyarısı şu şekilde; Bugün ilk saatlerden itibaren Doğu Akdeniz’in doğusu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına (50-70km/sa) bekleniyor. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın aynı gün son saatlerde etkisini azaltacağı tahmin ediliyor.
Fırtınanın oluşturabileceği başta soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler olmak üzere, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KAR YURDU SARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve sağanak, Marmara’nın güneydoğusu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Ordu ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da (Elazığ ve Malatya hariç) yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

YORUMLAR
  Hadise'den RTÜK'e sert tepki!
Hadise'den RTÜK'e sert tepki!