A24.com.tr » yaşam » İstanbul'da turistlere şehir turlarını İBB yapacak

İstanbul'da turistlere şehir turlarını İBB yapacak

İstanbul'da turistlere şehir turlarını İBB yapacak

Yerli ve yabancı turistlere hazırlanan broşür ve özel haritalarla İstanbul'un zengin tarihi mekanları tanıtılacak.

İstanbul’a gelen turistlere şehir turu düzenleyen Big Bus ile sözleşme yenilenmedi. İstanbul’un tarihi bölgelerinde turistlere hem ulaşım hem de rehberlik hizmeti veren iki katlı otobüsler, İBB bünyesine geçti. 72 yolcu kapasiteli yeni otobüsler çalışmaya başladı.

İstanbul'da 2011 tarihinde turistik otobüsler için İETT'nin açtığı ihale ile 2 hatta toplam 10 otobüs hizmet vermeye başladı. İhaleyi kazanan firma ile imzalanan sözleşme 1 Temmuz 2021 tarihinde sona erdi.

İBB şehir turlarında hizmet yelpazesini genişletecek

İBB’den edinilen bilgiye göre İstanbul Ulaşım AŞ otobüsleri, başlangıç ve bitiş noktası Sultanahmet olacak şekilde Eminönü, Karaköy, Galataport, Dolmabahçe Sarayı, Deniz Müzesi, Beylerbeyi Sarayı, Beşiktaş Çarşı, Taksim Meydanı, Şişhane, Mısır Çarşısı, Sultanahmet durakları olacak şekilde toplam 11 durak arasında çalışacak.

30 km'lik mesafede yaklaşık 2 saatlik yolculuk süresince turistik turlar düzenlenecek, engelli yolcular için erişilebilirlik ve seyahat kolaylığı sağlanacak. 72 yolcu kapasiteli yeni otobüs ve duraklarda hizmet verilecek. Araç içi ve araç dışı 360 derecelik kamera sistemi ile yolcuların yolculuk esnasında güvenlik önemini en üst seviyede sağlanacak.

Turistlerin ulaşım için kullanacakları bilet üzerinden, her bilet için 1 ikram paketi, Türkçe başta olmak üzere, İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Rusça, Arapça, Farsça dahil 8 dilde sesli anlatım hizmeti verilecek.

İstanbulkart gibi turistkart

Otobüslerde yabancı dil bilen hostes ile internet erişimi de olacak. Yerli ve yabancı turistlere hazırlanan broşür ve özel haritalarla İstanbul'un zengin tarihi mekanları tanıtılacak. Yerli ve yabancı turistlerin bilet satın alması Belbim'in “İstanbul Kart” özelliği taşıyan turist kart ile satış bayileri ve information deskler üzerinden gerçekleştirilebilecek. Yerli ve yabancı turistler için 7/24 çağrı merkezi hizmeti de verilecek.

YORUMLAR
  Merakla beklenen ve 2018'de vizyona girecek filmler
Merakla beklenen ve 2018'de vizyona girecek filmler