A24.com.tr » yaşam » İstanbul'a yapılan 3. havalimanının adı ne olacak?

İstanbul'a yapılan 3. havalimanının adı ne olacak?

İstanbul'a yapılan 3. havalimanının adı ne olacak?

İstanbul'da yapımı devam eden 3. havalimanına verilecek isim de hala tartışma konusuyken, proje için sürpriz bir isim daha gündeme geldi. Peki 3. havalimanının ismi ne olacak?

Açılışı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na yetiştirilmeye çalışılan İstanbul'daki 3. havalimanı projesinin ismiyle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

Tamamı bittiğinde 6 bağımsız pisti, 500 uçak kapasitesi, 70 bin araçlık otoparkı ve yıllık 200 milyon yolcu kapasitesiyle Avrupa'nın en büyük havalimanı olacak tesisin ismi de Anadolu topraklarının en büyük değerlerinden birinden seçildi.

Şimdiye kadar Osmanlı padişahlarından Aldülhamit Han'ın ismi gündeme gelse de, yapılan pek çok anket ve oylamada Atatürk ismi açık ara farkla önde çıkmıştı.

Ancak havalimanının adının ‘Mevlana’ olacağı iddia edildi.

1207- 1273 yılları arasında yaşayan şair, alim, ilahiyatçı ve sufi Mevlana, İslam dünyasının en önemli figürlerinden biri ve bugün dünyanın her yerinde kitapları ve öğretilerine olan ilgi giderek daha da artmakta. 

YORUMLAR
  • Bu içeriğe 1 yorum yapıldı.
  • Hülya İlgen 2018-10-23 14:57:40

    Elbette ki en büyük Türk Gazi Mustafa Kemal Atatürk.Osmanli İmparatorluğununu yok eden padişahların hiç biri onun seviyesinde görülemez. Millete yeniden kimlik kazandıran Cumhuriyeti kuran o ve kadrosunun.

  Forbes 2017 verilerine göre dünyanın en çok kazanan 10 ünlü mankeni belli oldu...
Forbes 2017 verilerine göre dünyanın en çok kazanan 10 ünlü mankeni belli oldu...