A24.com.tr » yaşam » İstanbul Havalimanı'nda uçaklar inemiyor

İstanbul Havalimanı'nda uçaklar inemiyor

İstanbul Havalimanı'nda uçaklar inemiyor

Yeni açılan İstanbul Havalimanı'nda bugün hava koşulları uçaklara sorun yaşattı. Uçaklar uzun süre havada tur atmak zorunda kalırken, bazı uçaklar ise Tekirdağ Çorlu Havalimanı'na yönlendirildi.

Airport haber, bazı uçakların şiddetli rüzgarın etkisinden dolayı havalimanını pas geçmek zorunda kaldığını, bazı uçakların yakın meydanlara yönlendirildiğini duyurdu. İstanbul Havalimanı'ndan kalkışların da kontrollü olarak gerçekleştirildiği belirtildi.

Marsilya-İstanbul uçağı Tekirdağ'a yönlendirildi

İniş yapamayan uçaklardan birinin, Marsilya-İstanbul uçağı olduğu görülüyor. Flightradar'daki bilgilere göre, Tekirdağ'a yönlendirilen TK1366 sefer sayılı uçak İstanbul için tekrar kalkış sırasını bekliyor.

 

Çorlu'ya inen uçaklardan bir diğeri ise TK1722 sefer sayılı Berlin-İstanbul ve Edremit-İstanbul uçuşu olduğu belirtiliyor.

AirTürk Haber sitesi ise THY'nin Basel, Bremen ve Elazığ'dan gelen uçaklarının da Tekirdağ-Çorlu Havalimanı'na indiğini, THY'nin TK2325 sefer sayılı İzmir-IST seferini yapan uçağının da İzmir'e geri döndüğünü duyurdu.

AA: Kümülonimbus bulutları yoğunlaştı
Anadolu Ajansı ise İstanbul Havalimanı'ndaki bazı seferlerde öğleden sonra etkisini artıran sağanak ve rüzgar nedeniyle aksamalar yaşandığını belirttiği haberde, “kümülonimbus (Cb) bulutlarının havalimanı çevresinde yoğunlaştığını' belirtti.

İstanbul Havalimanı ‘İstanbul'a üçüncü havalimanı' olarak tanıtılmış ancak yeni limanın açılması sonrasında Yeşilköy'deki Atatürk Havalimanı kapatılmıştı.

"Yılın 107 günü rüzgarlı"

Havalimanıyla ilgili hazırlanan Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporuna göre, havalimanının inşa edildiği bölgede yılın 107 günü kuvvetli rüzgarlı, 65 günü ise yoğun bulutlu geçiyor.

Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Sıtkı Erduran 2015 yılında yaptığı bir açıklamada, mevcut veriler itibariyle yerin havalimanı yapımına uygun görünmediğini söylemişti.

Ayrıca bölgede kış aylarında çiğ ve kırağı da sıklıkla görülen doğa olayları arasında yer alıyor.

 

YORUMLAR
  Kalp sağlığımız için mutlaka uymamız gereken 6 önemli nokta
Kalp sağlığımız için mutlaka uymamız gereken 6 önemli nokta