A24.com.tr » gündem » İstanbul Çevre Konseyi'nin Çevre ödülleri sahiplerini buldu

İstanbul Çevre Konseyi'nin Çevre ödülleri sahiplerini buldu

İstanbul Çevre Konseyi'nin Çevre ödülleri sahiplerini buldu

8 Mayıs’ta zoom üzerinden canlı yapılan toplantıda belge almaya hak kazananlara teşekkür belgeleri sunuldu

Bu teşekkür belgeleri, özellikle doğa hak ihlallerini gündeme taşıyarak çevrenin korunması adına verdiği mücadele edenlere veriliyor.

“Dünya kenti İstanbul’un değerlerini korumak, İstanbulluların insana ve doğaya değer verilen bir kentte, sağlıklı bir çevre içinde yaşamaları için kurulmuş” İstanbul Çevre Konseyi,  bünyesinde 170 çevreci sivil toplum örgütünü barındıran bir kuruluş olarak öne çıkıyor. Konseyin 2021 yılı çevre ödüllerini hak eden siyasiler arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu, İstanbul Milletvekilleri Özgür Karabat ve Gökhan Zeybek, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin çok sayıda isim bulunuyor.

KARABAT: DOĞANIN SAHİBİ DEĞİL, EMANETÇİSİYİZ!

Pandemi önlemleri kapsamında zoom üzerinden gerçekleşen törende ödüle laik görülen CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat çevreyi korumanın geleceğimize, yaşamımıza sahip çıkmak anlamına geldiğini vurgulayan bir açıklama yaptı.

Karabat açıklamasında; “Neoliberal politikaların doğa ve insan yaşamını tehdit eden boyutlara geldiğine tüm insanlık tanık oldu. İnsanı merkeze alan, sivil toplumu dinleyen ve herkesin görüşlerini dikkate alarak toplumun ihtiyaçlarını gidermeye yönelik karar mekanizmalarının hayata geçirilmesi bu anlamda hayatidir.” dedi.

İKİZDERE’YE SELAM

Sürdürülebilir bir çevre için mücadeleye sonuna kadar devam edeceklerini vurgulayan Karabat doğa katliamına karşı günlerdir direnen İkizdere’ye ve tüm doğa hakları mücadelecilerine de selam gönderdi.

“Biz bu doğanın sahibi değil, emanetçisiyiz.” diyen Karabat, doğanın yararına olmayan hiçbir projenin kamunun yararına da olmayacağını ifade ederek sözlerini şöyle noktaladı:

“Her insanın her canlının bir arada, temiz ve korunmuş̧ bir doğada yaşamasının anayasal bir hak olarak güvence altına alınması için, doğayı gerçekten korumak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu düşüncelerle başta Karadeniz İkizdere'de ve ülkemizin dört bir yanında yaşam için yaşanabilir bir doğa için mücadele eden herkesi selamlıyorum. Bu organizasyonda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.”

YORUMLAR
  Yılın düğününde detaylar ortaya çıkıyor... Acun Ilıcalı ile Şeyma Subaşı'nın nikah şahitleri ve davetiyeleri ortaya çıktı.
Yılın düğününde detaylar ortaya çıkıyor... Acun Ilıcalı ile Şeyma Subaşı'nın nikah şahitleri ve davetiyeleri ortaya çıktı.