A24.com.tr » yaşam » İsrail'in Ankara Büyükelçiliği'nde silah sesleri

İsrail'in Ankara Büyükelçiliği'nde silah sesleri

İsrail'in Ankara Büyükelçiliği'nde silah sesleri

Ankara'daki İsrail Büyükelçiliği binasının önünden öğle saatlerinde silah sesleri yükseldi. Çok sayıda polis ekibinin bölgeye sevk edildiği olayda bir kişi yaralı halde etkisizleştirildi.

İlk gelen bilgilere göre elçilik önünden birkaç defa geçen saldırgan daha sonra binaya girmeye çalıştı. Güvenlik görevlilerinin müdahale ettiği kişi bacağından vuruldu. Olayla ilgili olarak terör polisinin inceleme başlattığı öğrenildi. Yaralı olarak etkisiz hale getirilen saldırgana ait olduğu belirtilen çanta bomba imha ekipleri tarafından inceleniyor. Olay sırasında elçilik çalışanlarının sığınağa girdiği ve güvende oldukları belirtildi.

Associated Press ajansına konuşan İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahshon, elçiliğe girmeye çalışan bıçaklı kişinin vurulduğunu ve hafif şekilde yaralandığını söyledi. Nahshon, tüm elçilik personelinin güvende olduğunu belirtti.

KİMLİĞİ BELİRLENDİ

İsrail Büyükelçiliği'ne girmeye çalışan kişinin 1978 yılında doğan Osman Nuri Çalışkan olduğu ifade edilirken, olayda saldırganın elinde çantayla tekbir getirerek elçiliğe doğru koşmaya başladığı belirtildi. Saldırganın ilk ifadesinde; "Ortadoğu'daki kanı durdurmak için yaptım" dediği öğrenildi.

YORUMLAR
  Gelecekten geldiğini iddia eden adam kafaları karıştırdı
Gelecekten geldiğini iddia eden adam kafaları karıştırdı