A24.com.tr » dünya » İsrail Başbakanı Netanyahu yolsuzluktan yargılanacak

İsrail Başbakanı Netanyahu yolsuzluktan yargılanacak

İsrail Başbakanı Netanyahu yolsuzluktan yargılanacak

İsrail Başsavcılığı, Başbakan Netanyahu hakkında yolsuzluk, rüşvet ve güvenin kötüye kullanılması suçlamalarından iddianame hazırladı.

İsrail Başsavcılığı, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun rüşvet ve dolandırıcılıktan yargılanmasına karar verdi.

İsrail'in en uzun süre görevde kalan Başbakanı unvanına sahip Benyamin Netanyahu, bu yılı üst üste iki erken seçime gidip hükümeti kuramamasının ardından hakkında iddianame açıklanmasıyla kapatılıyor. 

Eşi Sara ile birlikte sayısız yolsuzluk skandalına gömülmüş Benyamin Netanyahu hakkında Başsavcılık tarafından  yolsuzluk, rüşvet ve güvenin kötüye kullanılması suçlamalarından iddianame açıklandı.

Bu gelişme, Netanyahu'nun dokunulmazlığının ne olacağı, başbakan sıfatıyla yargılanıp yargılanamayacağı ya da başbakan kalıp kalamayacağı sorularını da beraberinde getirdi.

Başsavcı Avichai Mandelblit, Netanyahu hakkındaki iddianameyi 1000, 2000, 4000 diye adlandırılan soruşturma dosyalarına dayandırdı. 

1000 nunaralı dosya, Netanyahu ile eşi Sara'nın Hollywood yapımcısı, İsrail vatandaşı Arnon Milchan ve Avustralyalı milyarder iş insanı James Packer'dan kabul ettiği şampanya ve puro gibi hedyeleri içeriyor. 

YORUMLAR
  Microsoft'tan yapay zeka tahmini: 20 yıl içinde robot ikiziniz olacak
Microsoft'tan yapay zeka tahmini: 20 yıl içinde robot ikiziniz olacak