A24.com.tr » yaşam » Irak'taki deprem için Kızılay'dan açıklama geldi

Irak'taki deprem için Kızılay'dan açıklama geldi

Irak'taki deprem için Kızılay'dan açıklama geldi

Kuzey Irak'ta 7,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık Twitter'dan açıklama yaptı.

 Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırmaları Kurumu'nun (USGS) verilerine göre Irak'ın güneydoğusunda yer alan Süleymaniye'de deprem yaşandı. Depremin richter ölçeğine göre 7.3 büyüklüğünde olduğu açıklandı. Deprem, Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki birçok ilde ve İran, Suriye, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde de hissedildi.

7,2'Yİ REVİZE ETTİ

Yapılan açıklamada 650.000 nüfusa sahip bölgede meydana gelen depremin Türkiye'nin doğusundaki birçok ilde de hissedildiği belirtildi. USGC tarafından yapılan ilk açıklamalarda depremin büyüklüğünün 7.2 olduğu açıklansa da daha sonra kuruluş bunu revize ederek 7.3'e çıkardı.

HALEPÇE'NİN 32 KM UZAĞINDA

Depremin merkez üssünün Süleymaniye'nin 103 kilometre uzağında olduğu kaydedildi. USGC'nin verilerinde depremin Halepçe'nin 32 kilometre uzağında meydana geldiği de belirtiliyor.

8 KÖYDE BÜYÜK HASAR VAR

Depremin ardından Süleymaniye'deki 8 köyde büyük hasar olduğu belirtildi.

KIZILAY HAREKETE GEÇTİ: İRTİBAT HALİNDEYİZ

Depremin ardından Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık Twitter'dan açıklama yaptı ve "Ekiplerimizi bölgeye sevk ediyoruz, Irak Kızılayı ile irtibat halindeyiz." mesajını paylaştı.

YORUMLAR
  Bir dönem Yeşilçam'ın aranan çocuk oyuncusuydu... Büyüdükten sonra hem kendi hem mesleği değişti...
Bir dönem Yeşilçam'ın aranan çocuk oyuncusuydu... Büyüdükten sonra hem kendi hem mesleği değişti...