A24.com.tr » dünya » Irak Ordusu, Musul'a 10 km yakın mesafede

Irak Ordusu, Musul'a 10 km yakın mesafede

Irak Ordusu, Musul'a 10 km yakın mesafede

Irak ordusu terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Musul'un güneydoğusundaki Hemdaniye ilçesine girerek Musul'la arasındaki mesafeyi 10 km'ye indirdi.

 Terör örgütü DAEŞ'e karşı yürütülen Musul operasyonunda Irak ordusu Hemdaniye ilçesine girerek hedeflenen Musul'la arasındaki mesafeyi 10 km'ye kadar indirdi.

Dün gece başlayan uluslararası destekli harekâtta ilk 24 saatte 20 köy IŞİD'den kurtarıldı, ABD operasyonun belirlenen takvimden önde gittiğini açıkladı. Anadolu Ajansı, Irak ordu güçlerinin Hemdaniye ilçesine girdiğini duyurdu.

MUSUL'UN YAKININDAKİ İLÇEYE GİRİLDİ

Çatışma bölgesindeki AA muhabirinin verdiği bilgilere göre, Irak ordusuna bağlı güvenlik güçleri Guver bölgesinden Musul yakınındaki Hemdaniye ilçe merkezine girdi.

BÖLGEDEN YOĞUN DUMANLAR YÜKSELİYOR

İlçe merkezinde güvenlik güçleri ve militanlar arasında yoğun çatışmalar sürerken, bölgeden yoğun duman yükseliyor.

MUSUL'A 10 KM MESAFEDE

Çoğunluğu Hristiyanların yaşadığı ve Musul kent merkezine yaklaşık 10 kilometre mesafede yer alan Hemdaniye ilçesi 2 buçuk yıldan uzun bir süredir IŞİD'in elindeydi.

Söz konusu ilçede yaşayan Hristiyanlar, daha önce bölgeyi terk etmişti.

OPERASYON BUGÜN DURDU, YARIN HAREKETE GEÇİLECEK

Associated Press'e (AP) konuşan bir Peşmerge komutanı, operasyonun bugün itibariyle durdurulduğunu ve yarın yeniden harekete geçeceklerini açıkladı.

PEŞMERGE HENDEK KAZIYOR

Harekâtın ikinci gününde Kürt güçleri sabah saatlerinde saldırıları durdurdu. Peşmerge güçleri Guver'den başlayıp Başika'ya kadar olan tüm ovada dev hendekler kazıyor.

ON BİNLERCE SİVİL CANLI KALKAN OLARAK KULLANILABİLİR

Uluslararası Göç Örgütü, Musul'da on binlerce sivilin IŞİD tarafından canlı kalkan olarak kullanılabileceğini duyurdu.

Bağdat'a Musul operasyonunu görüşmeye giden Türk heyetinin temaslarından anlaşma çıkmadı. Irak Dışişleri Bakanlığı, bir kez daha Türkiye'den askerlerini çekmesini istedi.

YORUMLAR
  Acun Ilıcalı Survivor ünlüler takımını açıkladı
Acun Ilıcalı Survivor ünlüler takımını açıkladı