A24.com.tr » teknoloji » iOS ve Android'de sahte WhatsApp alarmı

iOS ve Android'de sahte WhatsApp alarmı

iOS ve Android'de sahte WhatsApp alarmı

iOS ve Android işletim sistemli akıllı telefonlarında WhatsApp kullananları yakından ilgilendiren bir güvenlik raporunda çok önemli uyarılar yapıldı.

Günümüzde en sık kullanılan mobil uygulamalardan biri hiç kuşkusuz WhatsApp.

Anlık mesajlaşma ve konuşma imkanı sağlayan bu uygulama, dünya üzerinde bir milyarı aşkın insan tarafından aktif şekilde kullanılıyor. Bu da bazılarının iştahını kabartıyor.

Güvenlik firması Malwarebytes, sahte bir WhatsApp uygulamasının kişisel verilerinizi izinsiz olarak topladığını ortaya çıkardı.

WhatsApp Plus adıyla internette dolaşan sahte uygulama, Google Play Store'da ve Apple App Store'da bulunmuyor. Uygulama, forumlarda ve web sayfalarında dolaşıyor.

Sahte uygulamanın Android/PUP.Riskware.Wtaspin.GB riskli yazılımının bir türevi olduğu söyleniyor. İnternette dolaşan Whatsapp Plus APK dosyasını birçok kullanıcının indirip kurduğu anlaşılıyor. Kişisel verilerinizi toplayan ve cihazınıza zararlı yerleştiren uygulama, ilk yüklendiğinde ortada sarı renkli bir WhatsApp logosu gösteriyor ve "güncellenmek" istiyor. Bunu kabul ettiğinizde içerisinde Arapça yazılar bulunan bir web sitesi açılıyor.

Uygulama, telefon numarası, isminiz ve hatta gönderilip alınan medyalar gibi kişisel bilgileri çalıyor. Malwarebytes Lab, taklit uygulamanın dört WhatsApp hesabını beraber kullanma, "yazıyor" mesajını gizleme, ikili onay işaretlerini ve mavi "okundu" işaretini gizleme gibi işlevler sunduğunu söylüyor.

WhatsApp Plus'ı kullanıyorsanız onu hemen kaldırmanızı ve doğru uygulamayı Google Play Store'dan yüklemenizi tavsiye ediyoruz. WhatsApp Plus tek sahte WhatsApp uygulaması olmayabilir, bu yüzden doğrulanmamış bir WhatsApp'ı, mağaza dışından yüklemeyin. Hatta "WhatsApp" diye gördüğünüz uygulamaların bile sahte olabileceğine dikkat edin. 

YORUMLAR
  Giza Piramidi'nin sırrı çözüldü
Giza Piramidi'nin sırrı çözüldü