A24.com.tr » teknoloji » İnternet neden yavaş | internette sorun mu var 2019 | internet neden çöktü?

İnternet neden yavaş | internette sorun mu var 2019 | internet neden çöktü?

İnternet neden yavaş | internette sorun mu var 2019 | internet neden çöktü?

Milyonlarca vatandaş akşam saatlerinden itibaren internete ve sosyal medya uygulamalarına girmekte sorun yaşıyor. Peki internet neden yavaş? İnternette sorun mu var? İnternet neden çöktü? İşte yanıtı.

17 Temmuz 2019 tarihinde akşam saatlerine doğru internette yaşanan sorun kullanıcıları isyan ettirdi. Milyonlarca vatandaş sosyal medya uygulamaları Facebook, Instagram ve WhatsApp'a girerken sıkıntıyla karşılaştı. Yaşanan sıkıntının ardından internetin neden yavaşladığı, internette sorun mu olduğu merak edildi.

Peki internet neden çöktü? İnternet neden yavaş? İnternette sorun mu var? İşte ayrıntılı bilgiler...

Dünyaca ünlü sosyal medya paylaşım platformları Facebook ve İnstagram, erişim sorunu nedeniyle binlerce kullanıcının merak ettiği konu oldu. Instagram ve Facebook'ta fotoğraf paylaşamama sorunu kullanıcıların Facebook ve İnstagram çöktü mü? sorusuyla ilgili araştırma yapmasına neden oldu. Avrupa'da sosyal paylaşım sitesi Facebook ile şirkete ait Instagram ve WhatsApp uygulamalarına erişimde sorun yaşandığı bildirildi. İşte, Facebook ve Instagram'da yaşanan fotoğraf paylaşım sorununa ilişkin bilgiler.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Instagram, Whatsapp ve Facebook servislerinde dünya genelinde kesintiler yaşandığını belirterek, "Global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir." ifadesini kullandı.

Sayan, Twitter hesabından, sosyal iletişim ağlarında yaşanan sorunlara ilişkin paylaşımda bulundu.

İNTERNET NEDEN YAVAŞ?

Dünya çapında erişim aksaklıklarını tespit eden "downdetector.com" internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Facebook, Instagram ve WhatsApp'a (TSİ) 17.00 sularından itibaren özellikle Batı Avrupa'dan erişimde sorun yaşanmaya başladı.

Siteye Instagram için 10 bin 761, Facebook için 6 bin 341 ve WhatsApp için bin 630 kesinti raporu ulaştı. Aksaklığa neyin sebep olduğu ve sorunun ne kadar süreceği bilinmiyor.

Yetkililerden konuya dair bir açıklama gelmedi ancak sadece Türkiye’de değil dünyanın dört bir yanında Instagram kullanıcıları sosyal medya uygulamasına giriş yapamıyor.Kullanıcılar farklı mecralar üzerinden sorgulamalarına devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda da Instagram WhatsApp ve Facebook'a 2 saat boyunca erişim sağlanamamıştı.

Arızadan en çok Avrupa kıtasında bulunan Fransa, Almanya, İngiltere etkilendi. İspanya, Yunanistan Polonya ve Norveç’te arızadan etkilenen ülkeler arasında. 

YORUMLAR
  Birbirine ikiz kadar benzeyen ünlü isimler...
Birbirine ikiz kadar benzeyen ünlü isimler...