A24.com.tr » teknoloji » Instagram'da büyük değişiklik! Artık 18 yaş altına...

Instagram'da büyük değişiklik! Artık 18 yaş altına...

Instagram'da büyük değişiklik! Artık 18 yaş altına...

Ünlü isimlerin de reklamlarını yaptığı zayıflama çayları için Instagram önlem alıyor. Artık 18 yaşından küçük kullanıcılara bu gibi reklamlar gösterilmeyecek.

Birçok ünlü ismin sosyal medya platformu Instagram'da profilleri bulunuyor ve bu profil üzerinden son dönemlerin gözdesi zayıflama haplarının reklamı yapılıyor. Bu duruma Instagram kısıtlama getirme kararı aldı. Artık 18 yaş altındaki kullanıcılara zayıflama ürünlerinin reklamı kısıtlanacak.

Instagram zayıflama ürünü reklamlarını kısıtlayacak

Geçtiğimiz günlerde birçok tartışmanın odak noktası olan kilo verme ürünlerinin reklamları hala tartışmaları sürdürürken, Instagram‘dan resmi bir karar geldi. Platform, 18 yaşın altındaki kişilerin, tartışmalı bir influencer pazarlaması hedefi olmaması için kilo verme ürünlerini yada estetik ameliyat türlerini tanıtan yayınları görmelerini engelleyecek.

Yeni düzenleme ile bazı durumlarda gönderiler bile kaldırılabilecek. Bir gönderi belirli diyet veya kilo verme ürünleriyle ilgili mucizevi bir iddiada bulunuyorsa ve bir indirim kodu gibi ticari bir teklifle bağlantılıysa tümüyle gönderi kaldırılacak. Bu gönderilerin kaldırılması ile beraber gençlerin bu tarz zararlı, fayda sağlamayan ve sağlıksız ürünler kullanmak istemesi engellenecek.

Platformun reklam politikaları aslında şimdiye kadar yayınlanan bu tarz ürünlere izin vermiyor olsa da yeni politika çok daha sıkı kontrol altında olacak. Şirketten yapılan açıklamaya göre, bu yeni politikanın kısa süre içerisinde Instagram için gelmesiyle beraber hemen ardından Facebook’ta da geçerli olacak.

Böylece özellikle gençlerin özendirildiği sağlıksız ve faydasız ilaçların tüketimi azalacak ve kişiler bu ilaçlara kendilerini daha az zorunda hissedecekler. Yayın politikalarındaki değişikliği de kısa süre içerisinde sosyal medya hesaplarımızda göreceğiz. En çok merak edilen konu ise ünlülerin bu alanda reklam almaya devam edip etmeyeceği.

 

 

YORUMLAR
  WhatsApp milyonların beklediği özelliği duyurmaya hazırlanıyor
WhatsApp milyonların beklediği özelliği duyurmaya hazırlanıyor