A24.com.tr » yaşam » İnsanlıktan nasibini almamışların bacağını kestiği yavru köpek kurtarılamadı!

İnsanlıktan nasibini almamışların bacağını kestiği yavru köpek kurtarılamadı!

İnsanlıktan nasibini almamışların bacağını kestiği yavru köpek kurtarılamadı!

Sakarya Sapanca'da bulunup İstanbul'a gönderilen yavru köpeğin vücudu geçirdiği operasyonlara dayanamadı.

Hastane yetkilileri sosyal medyada yaptıkları paylaşımda, "Gerçekten çok üzgünüz. Elimizden gelen her şeyi yaptığımızı belirtmek isteriz. Maalesef talihsiz yavrumuzun o minik vücudu operasyonu kaldıramadı. Kendisini kaybettik" dedi.

Veteriner doktor Berktuğ Çiftçi, ameliyat öncesinde şunları söylemişti:

"Hayvanın muayenelerini yaptıktan sonra ayaklarının bandajları alındı ve ağrı kesici antibiyotiklerle, serumlarla desteklendi. Daha sonra hayvan yemek yemeye başladı. Bu iyi bir gelişme. 15 günlük kritik bir sürecimiz var. Öncelik bizim için önemli olan hayvanın hayatta kalabilmesi. Daha sonra uzuvlarıyla alakalı düşüncelerimizi hayvana uygulayacağız, daha rahat bir hayat yaşayabilmesi için çabalayacağız. Hastanemize her gün insanlar tarafından darba uğrayan, travmaya uğrayan hayvanlar geliyor.

Rutinde yaşadığımız bir olay maalesef, ülkemizde şiddet hat safhada. Ancak bu gördüklerimiz arasında en kötüsüydü. Biz de şok olduk ilk anda ama daha sonra elimizden geleni yaptık. Ameliyat için hayvanın röntgenleri çekildi. Hayvanın tam olarak probleminin ne olduğu tespit edildi. Nerelerde nasıl kesiklerin oluştuğu, kemiklerin ne kadar zarar gördüğü tespit edildi. Amacımız hayvanın ileride protez olabilecek ve uzuvlarını koruyacak şekilde bir operasyon gerçekleştirmek."

İLGİLİ HABER Sakarya'da ayaklarını kestikleri köpeği ölüme terk ettiler Sakarya'da ayaklarını kestikleri köpeği ölüme terk ettiler

 

YORUMLAR
  Japonlar telefondan öpüşmeyi keşfetti
Japonlar telefondan öpüşmeyi keşfetti