A24.com.tr » sağlık » İnflamasyon nedir neden olur | İnflamasyon belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir

İnflamasyon nedir neden olur | İnflamasyon belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir

İnflamasyon nedir neden olur | İnflamasyon belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir

Tıp teriminde İnflamasyon adıyla kullanılan iltihap, zaman zaman sağlık sorunlarında merak konusu oluyor. Peki inflamasyon nedir neden oluşur? İnflomasyon belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir?

İnflamasyon nedir neden oluşur? İnflomasyon belirtileri nelerdir? İnflomasyon nasıl tedavi edilir? İşte merak edilen soruların yanıtları...

İnflamasyon, vücudun herhangi bir zarara karşı verdiği normal koruyucu bir yanıttır. İnflamasyon, hem akyuvarlarımızın bizi bakteri veya virüs gibi bir dış etkenden koruması anlamına gelirken, herhangi bir sakatlık durumunda da inflamasyon meydana gelir; örneğin spor yaparken zorlandığınızda incinen bölge genellikle ağrılı bir hal alır, şişer ve iltihaplanır.

İnflamasyon ne kadar sürer?

Akut inflamasyon, bağışıklık sisteminin sadece birkaç gün süren ve genellikle sağlığınız için faydalı yanıtı olmakla birlikte kaşıntı veya ağrı gibi istenmeyen hislere de sebep olur.

İnflamasyon, bağışıklık sisteminin organları enfeksiyondan ve yaralanmadan korumaya çalışması esnasında meydana gelir. İnflamasyonun amacı, vücudun iyileşmeye başlaması için hasarlı dokunun yerini belirlemek ve ekarte etmektir.

İnflamasyonun belirtileri

Akut inflamasyonun beş belirtisi veya semptomu vardır: kızarıklık, ateş, şişme, ağrı ve vücudun etkilenen bölgesini hareket ettirmede zorluk çekme. Bir kısım inflamasyon minör olup, sadece küçük bir bölgeyi etkiler ve kendi başına iyileşirken, bir kısmı geniş bir alana yayılabilir, ağrılı olabilir ve tedavi gerektirebilir.

İnflamasyonun tedavisi

Ağrınız şiddetliyse veya uzun zamandır sürüyorsa, mutlaka doktorunuza danışmalısınız. 

YORUMLAR
  Görenleri bir sürü soruyla baş başa bırakan en garip fotoğraflar
Görenleri bir sürü soruyla baş başa bırakan en garip fotoğraflar