A24.com.tr » yaşam » İnegöl'de mobilya imalathanesinde korkutan yangın

İnegöl'de mobilya imalathanesinde korkutan yangın

İnegöl'de mobilya imalathanesinde korkutan yangın

Bursa'da dün gece İnegöl Mobilya Sanayi Sitesi'ndeki bir mobilya imalathanesinde yangın çıktı. Kısa sürede çevredeki diğer dükkanlara da sıçrayan yangın büyük panik yarattı.

Bursa'da dün gece çıkan yangın kenttekilere korku dolu anlar yaşattı.

İnegöl İlçesi'ndeki Mobilyacılar Sanayi Bölgesi'ndeki Osmanbey caddesi üzerinde faaliyet gösteren alk katında satış mağazası bulunan bir mobilya imalathanesinin ikinci katında saat 00.40 sıralarında yangın çıktı. Henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangında alevler kısa sürede iki katlı imalathaneyi sardı.

Alev topuna dönen imalathanedeki yangın müdahalelere rağmen bitişikteki 7 işyerine de sıçradı. İşyerinde kimsenin çalışmadığı saatte çıkan yangında alevlerin kısmen zarar verdiği 1. Çayır sokaktaki üç apartmanda oturanlar da tedbir amaçlı tahliye edildi.

Bölgede endişe yaratan yangına İnegöl'ün yanısıra Bursa merkez ve Yenişehir ve Bozüyük’ten takviye itfaiye ekipleri istendi. İtfaiye ekiplerinin yoğun çabalarına rağmen imalathanelerde bulunan tahta ve yanıcı maddeler nedeniyle alevler hızla yayılmaya devam edince, Bursa'daki 18 ilçenin itfaiye ekipleri de bölgeye yönlendirildi. Maddi zararın çok büyük olduğu belidrtilyen yangın can kaybı ve yaralanan olmazken, itfaiye ekipleri çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. Polis, çevrede toplanan vatandaşları güvenlik amacıyla uzaklaştırırken, bölgeye sağlık ekipleri de sevk edildi.

İŞYERİ SAHİPLERİ EŞYALARINI KURTARMAYA ÇALIŞIYOR

İnegöl İlçesi Mobilya Sanayi Sitesi’nde bir mobilya atölyesinde çıkan ve bitişikteki işyerlerine sıcrayan yangın sırasında imalathanelerde bulunan kimyasal maddeler nedeniyle zaman zaman patlama seslerinin de duyulduğu belirtildi. Bu arada yangın bölgesine yakın bazı işlerleri sahiplerinin önlem amaçlı kurtarabilecekleri eşyalarını dışarı çıkartmaya çalıştıkları gözlendi.  

YORUMLAR
  Game of Thrones hakkında ilk defa duyacağınız 22 gerçek!
Game of Thrones hakkında ilk defa duyacağınız 22 gerçek!