A24.com.tr » politika » İnce, Cumhurbaşkanlığına aday olacağını açıkladı

İnce, Cumhurbaşkanlığına aday olacağını açıkladı

İnce, Cumhurbaşkanlığına aday olacağını açıkladı

Habertürk TV'de canlı yayına katılan CHP'li Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı konusunda açıklamalarda bulundu. İnce, "2023'te Cumhurbaşkanı adayıyım. Bu böyle yarım kalacak mı?" dedi.

Muharrem İnce, Habertürk TV'de Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu Türkiye'nin Nabzı programında gazeteciler Gürkan Hacır, Deniz Zeyrek, Nagehan Alçı ve Sevilay Yılman'ın sorularını yanıtladı. İnce sorulan bir soruya cevap vererek, 2023'te yeniden Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıkladı.

İnce'nin canlı yayında yaptığı açıklamalar şöyle:

Mardin'de Ahmet Türk'e yaptığı ziyaret hakkında da konuşan İnce, "Seçilmiş bir belediye başkanını ziyaret ettim. AK Partiyle çizgim neyse HDP'yle çizgim de o. Açılım sürecinde sayın Erdoğan, sayın Ahmet Türk'le görüşmüştü. Ve o gün 'Başbakan sıfatımla değil AK Parti sıfatımla görüşüyorum' demişti. Sayın Bülent Arınç da dün Ahmet Türk'ün terörle ilişkisinin olamayacağını söylemişti. Ahmet Türk'ün terör yanlısı konuşmalarına tanıklık etmedim. Bu kişiler savcılığa gitmişler, halk tabiriyle konuşayım. Temiz kağıdı, sabıka kaydı almışlar. Sonra YSK demiş ki, 'sizin aday olmanızda sakınca yok'. Millet de yüzde 51'in üzerinde oyla seçmiş. Siz diyorsunuz ki, 'teröre yardım ettiği gerekçesiyle görevden alıyorum'. Eğer böyleyse mahkeme kararının olması lazım. İdare, yürütme, istihbarata dayalı görevden alma yapamaz. diye konuştu.

"BUGÜN OLSA ERDOĞAN'I CEZAEVİNDE ZİYARET EDERİM"

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Selahattin Demirtaş'ı ve diğer adayları ziyaret ettiğini de hatırlatan Muharrem İnce konuşmasında, "Yalova milletvekili sayın Şükrü Önder, 70 yaşın üzerinde adamcağız, kalp hastası. Bir tane AKP'li ziyarete gitmedi. Ben İlker Başbuğ'u, Mustafa Balbay'ı da ziyaret ettim" dedi.

"Erdoğan'ı ziyaret ettiniz mi? sorusuna ise İnce, "Zor koşullar yoktu. Kebap partisiyle 4 ayı geçirdi. O zaman etkili değildim. Bugün olsa ziyaret ederdim. O günlerde ziyaret edecek konumda değildim" açıklamasında bulundu.

"CUMHURBAŞKANI ADAYIYIM"

Muharrem İnce canlı yayında kendisine sorulan "Yeniden aday olacak mısınız?" sorusuna cevap vererek, "2023'te Cumhurbaşkanı adayıyım. Bu böyle yarım kalacak mı?" ifadelerini kullandı.

"BUGÜN OLSA ERDOĞAN'I CEZAEVİNDE ZİYARET EDERİM"

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Selahattin Demirtaş'ı ve diğer adayları ziyaret ettiğini de hatırlatan Muharrem İnce konuşmasında, "Yalova milletvekili sayın Şükrü Önder, 70 yaşın üzerinde adamcağız, kalp hastası. Bir tane AKP'li ziyarete gitmedi. Ben İlker Başbuğ'u, Mustafa Balbay'ı da ziyaret ettim" dedi. "Erdoğan'ı ziyaret ettiniz mi? sorusuna ise İnce, "Zor koşullar yoktu. Kebap partisiyle 4 ayı geçirdi. O zaman etkili değildim. Bugün olsa ziyaret ederdim. O günlerde ziyaret edecek konumda değildim" açıklamasında bulundu.

YORUMLAR
  Ünlüler hain saldırıya isyan etti!
Ünlüler hain saldırıya isyan etti!